Här är de 10 stressigaste jobben – är ditt med på listan?

Dessa är de stressigaste jobben.

Att få ta emot hård kritik och att ansvara för människors liv – vissa yrken innebär mer stressiga situationer än andra. Här är de tio stressigaste jobben – finns ditt med på listan?
14 augusti, 2018

Alla jobb är stressiga på sitt sätt – men vissa jobb sliter mer mentalt än andra. En del människor hanterar dessa yrken bra och tycker att de positiva delarna överväger de negativa – medan andra föredrar mer stressfria jobb.

En amerikansk organisation, The Occupational Information Network (O*NET), har nu utsett de allra stressigaste jobben och enligt den är det tydligt att arbeten inom sjukvård är det som stressar oss mest. Listan är baserad på de egenskaper som personer i dessa yrken måste besitta för att klara av arbetsuppgifterna – bland annat måste de kunna ta kritik och kunna vara lugna och arbeta effektivt i situationer som bedöms som extra stressiga. Yrken där personer ständigt hamnar i situationer som gäller liv eller död hamnar därför i topp – men även yrken som telefonoperatör och dansare anses vara extra stressiga.

Här är de tio stressigaste jobben – enligt O*NET.

1. Urolog.

2. Assistent till narkosläkare.

3. Narkossjukskötare.

4. SOS-operatör.

5. Sjuksköterska på akutmottagning.

6. Dansare.

7. Barnläkare och gynekolog.

8. Polis, brandman och ambulanssjukvårdare.

9. Kirurg.

10. Transit- och järnvägspolis.

Källa: Health.com Foto: IBL 

Läs mer:

Här är anledningen till att de bästa säger upp sig från sina jobb

Vill du byta jobb eller ge karriären en boost? Se hit!

Isabel Boltenstern: ”Utmattning är INTE att ha en dålig vecka på jobbet”