Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Här är 9 vanor – och ovanor – som du bör göra dig av med

28 maj, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Fortsätter du göra som du alltid har gjort för att ingen ska säga att du har gett upp? Det är slöseri med tid! Här är 9 saker som är helt okej att göra slut med redan idag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 tecken på att du lever i en destruktiv relationBrand logo
10 tecken på att du lever i en destruktiv relation
10 tecken på att du lever i en destruktiv relation

Får du ofta höra att du ska bita ihop och köra på när du berättar om något i livet som du inte trivs med? Kanske till och med att om du väljer att avsluta något så ”ger du upp”? Ingenting kunde vara mer fel. Varför ska du leva ditt liv på ett sätt som du inte mår bra av? Att vara kvar på ett jobb du avskyr istället för att jobba med din passion är inte att vara mogen och vuxen, det är ett fegt beslut.

Här är 9 saker att göra slut med idag:

1. Jobbet du avskyr

Att sluta på ett jobb är inte detsamma som att få sparken. Det finns inget fel i att vilja hitta ett jobb som passar dig bättre. Avskyr du din nuvarande arbetsplats så se dig om efter ett nytt jobb!

Men om det snarare är att jobba som du avskyr bör du antingen skaffa dig bättre arbetsmoral eller hitta ett sätt att betala hyran från soffan.

2. En flyktig relation

Vi har alla varit där. Haft en flyktig relation som i princip enbart har innehållit sex och dåliga samtalsämnen. Den känns tung och giftig, ändå fortsätter vi att gå tillbaka. Den relationen måste du ge upp nu, för den ger dig inget i din väg till lycka. Våga bryta och inse att du är värd mer.

Annons

3. ”Vännen” du alltid måste ta hand om

Ibland behöver människor få lära sig att ta hand om sig själva innan de har någon form av relation. När du märker att du börjar ta hand om, och backa upp, din vän mer än du tar hand om dig själv är det dags att prioritera om.

Givetvis är det skillnad om din vän går igenom en tuff period och behöver stöd, då är det din plikt att finnas där. Men om den här personen behöver räddas var och varannan dag är det dags att göra en förändring.

4. Staden som bara får dig att längta bort ändå

Är du uppväxt i en stad du bara längtar bort ifrån? Ta ditt pick och pack och flytta. Världen är gigantisk och full av möjligheter (och nya städer!).

5. Bygga upp en framtid som du inte vill ha

Du är tillåten att fly från drömmar som inte är dina egna. Har någon (kanske dina föräldrar?) redan stakat ut en bestämd väg för dig är det ingenting som säger att det är så du måste leva. Att fly är alltid ett bra alternativ om det handlar om att fly in i något annat, mycket bättre.

Annons

6. Ditt gamla jag

Vem säger att du måste vara samma person idag som du var tidigare? Du är en människa och människor förändras! Hela idén med att växa och lära sig nya saker är att du kan lämna ditt gamla jag bakom dig.

7. Personen du inte kan säga nej till

Vissa personer har vi oerhört svårt att säga nej till. Det är som ett osynlig band som gör att vi inte kan slita oss loss. Men vet du? En sådan relation vinner du absolut noll på. Stå på dig och ta tag i det, en gång för alla. Säg nej och gå därifrån med huvudet högt. Sedan är du fri.

8. Vännen som inte lämnar dig ifred

Bara för att ni var vänner i tio år är du inte skyldig hen ytterligare 10 år av vänskap. Det är okej att göra slut med vänner, också. Om du har avböjt en inbjudan att umgås cirka hundra gånger är det bättre att vara ärlig och säga som det är än att riskera att såra din vän igen.

9. Alla jämförelser du gör med andra i din närhet

Ärligt talat, varför försöker du bli en mer lik version av alla andra? Hela meningen är att du ska försöka hitta dig själv och vad du tycker om, inte hitta alla olikheter du har med andra människor. Du är den du är oavsett vad och ju snabbare du slutar jämföra dig desto bättre kommer du att må.

Foto: HBO/Girls

Annons