Häftiga naturhuset till salu – bo inuti ett växthus

bo i ett växthus

Självförsörjning, miljötänk och medelhavsklimat. Låter det som ett drömboende? Då kanske det här naturhuset är något för dig.
20 juli, 2017

Ett av Sveriges få naturhus är nu ute till försäljning i Kungsbacka, en bit utanför Göteborg. Det unika huset har ett integrerat växthus, är energisnålt, soldrivet och kretsloppsanpassat.

Inglasningen runt huset skapar ett varmt medelhavsklimat, vilket ger boende möjligheten att vara självförsörjande på både frukt och grönsaker.

Huset, som byggdes år 2015, består av tre plan. På entréplan finns två sovrum, vardagsrum och kök med matplats. Här finns även en vedeldad kamin och genomgående polerade betonggolv. Putsade vita väggar och djupa fönsternischer ger våningsplanet ett ljust intryck. På husets bottenvåning finns ytterligare ett sovrum, sällskapsrum samt badrum.

Det översta planet är helt klart den mest spektakulära delen av huset. Våningen består av en 100 kvadratmeter stor terrass med fritt ljusinsläpp och synliga takbjälkar. Här finns även möjlighet att utveckla ett sommarkök.

Huset är beläget vid en sjö och i köpet ingår även åtta hektar mark med utvecklingsmöjligheter. På tomten finns utöver naturhuset flera ekonomibyggnader, äldre sommarhus och en brygga vid sjön.

Läs mer: Unikt sommarhus till salu – nu kan du bo i en egen 1800-talskvarn 

Läs mer: Fantastiskt sommarhem – med naturen i fokus

Intresset för det unika huset har varit stort, berättar mäklaren Marcus Tikka vid mäklarbyrån Eklund Stockholm New York.

– Det ligger väl lite i tiden med eko-tänket och här har man tagit det en bit till, säger han om naturhuset.

Utgångspriset för idyllen ligger på 7 miljoner kronor. Se fler bilder och läs mer om huset här.

Alla foton: Björn/Husfoto för Eklund Stockholm New York