Gwen Stefani: "Jag är inte sexig"

17 maj, 2011

Gwen Stefani är allt på en gång, en hel industri på egen hand: artist, designer, mamma och fru – hur gör hon? ELLE bad Gwen Stefanis bästa vän Shirley Manson ta reda på saken.

Född: 3 oktober 1969.

Familj: Maken Gavin Rossdale, sönerna Kingston, 5, och Zuma, 2,5.

Ständigt aktuell med: Sina kollektioner för L.a.m.b. Just nu säljs dessutom en Gwendesignad t-shirt via hennes webbsida där intäkterna går till jordbävningsoffren i Japan (Gwen har också skänkt 1 miljon dollar själv).

av JENNY DICKINSON foto STELLA PICTURES

Det börjar lite rörigt. ELLE är hemma hos Gwen Stefani, högt upp i Hollywood Hills, men Gwen själv är inte hemma. Inte heller Garbagesångerskan Shirley Manson, dagens intervjuare. Gwen och Shirley möttes i början av 1990-talet, när No Doubt och Garbage ofta hade spelningar ihop. Två kvinnor, omgivna av bara manliga bandmedlemmar? Det är lätt att förstå att de fann varandra.

Gwen Stefani är inte typen som ger intervjuer frivilligt. Hon har, under nära två decennier i branschen, lärt sig att mindre nästan alltid smakar mer. Och resultaten talar för sig själva – Gwen har sålt mer än 40 miljoner album, spelat mot Leonardo DiCaprio i The aviator, lanserat egna klädlinjen L.a.m.b. och har en framgångsrik doftlinje, Harajuku lovers. Och visst, kändisar som intervjuar kändisar kan bli rätt larvigt, men i händerna på de här två kvinnorna hoppas vi på något ärligt och intelligent. Om de dyker upp, alltså.

Kingston Rossdale, 5, har precis packat ihop sina plasthästar och försvunnit i väg med brorsan Zuma på fotbollsträning när Gwen och maken Gavin Rossdale kommer hem. Gwen har varit på en väninnas baby shower och känner sig avslappnad efter ett par glas vin. Det betyder dock inte att hon ser slapp ut. Gwen Stefani gör inte ”slapp”. Platinablont uppsatt hår, perfekt hy, knallrött läppstift (of course), svarta byxor, högklackade stövlar och randig sidenblus. Men var är Shirley?

Hela intervjun kan du läsa i ELLE nr 6 – finns i butik från den 17 maj!