Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Grundaren av Gemme Collective om att våga satsa på sin idé

29 okt, 2021 
AvHannah-Fina Rohrmüller
Emelie Gustafsson Maistedt tittar in i kameran.
Grundaren Emelie Gustafsson Maistedt berättar för ELLE om hur tjänsten Gemme Collective startade, delar med sig av sina bästa karriärtips och avslöjar hur hon möter motgångar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE möter grundare av Gemme Collective – Emelie Gustafsson MaistedtBrand logo
ELLE möter grundare av Gemme Collective  – Emelie Gustafsson Maistedt

Allt började 2013 i en studentlägenhet i London. En idé om att kunna ha på sig allt mode man drömmer om, till en bråkdel av vad det skulle kosta att köpa. För ELLE berättar Emelie Gustafsson Maistedt , grundare av hyrtjänsten Gemme Collective, hur idén kom till.

Hur skapades Gemme Collective?

– Det började när jag pluggade i London. Jag kände att jag inte hade råd med alla coola kläder som jag ville ha på mig och jag bodde i Shoreditch där alla har fantastisk stil. Jag och mina roommates hade redan lånat allt i varandras garderober och hade ingenting kvar, säger Emelie.

Gemme lanserades i början av förra året och är en hyrtjänst som ger sina användare tillgång till en drömmig garderob. Medlemmar i Gemme kan ta del av ett brett utbud av kläder och accessoarer från bland annat internationella varumärken som Bottega Veneta, Balenciaga, Prada och The Row, som från skandinaviska Totême, Rotate och Acne Studios.

Annons

– Vi beta-lanserade tre veckor innan pandemin bröt ut ordentligt i Stockholm. Vi var så glada och det såg jättebra ut och sen dök det ner i mitten, men nu går det jättebra, berättar Emelie.

Vad har det funnits för lärdomar längst vägen?

– Jag har lärt mig så himla mycket. Konstiga grejer som man tänkte att det här kommer jag aldrig göra. Redovisningar, ta in kapital, allt sådant som man kanske inte tänker på om man inte bygger någonting från grunden. Framför allt har jag lärt mig ihållighet.

Har du haft några motgångar på vägen och hur bemöter man dem?

– Det man får är alltid mer värt än det man ger hundra procent. Ibland tänker man att det aldrig kommer att gå, nu är det kört. Men när man väl tar sig över det där guppet och får sin belöning, då är det så värt det.

Vissa plagg kan ge ett extra självförtroende i vissa situationer – har du något sådant?

– En oversize blazer, alltid. Svart går ju alltid hem, jag tycker att det är snyggt året runt men väldigt gärna någon skarp färg, grönt jag är väldigt inne på just nu.

Att kunna hyra drömplaggen är inte den enda fördelen med Gemme utan det är även ett hållbart alternativ.

Gemme levererar också plaggen du hyr, antingen med cykel, elbil eller till fots, berättar Emelie.

Spana in allt mode hos GEMME här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons