Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Gröna Lund får nytt skräckhus – här är allt vi vet om ”Sekten”

13 sep, 2019 
AvEmma Castman
Lagom till Halloween får Gröna Lund i Stockholm ett nytt skräckhus. Attraktionen heter Sekten – och sägs vara den mest skrämmande som tivolit någonsin bjudit på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

”Mitt ute i ödemarken, långt ifrån civilisationen i ett gammalt övergivet hus, har en hänförande och auktoritär ledare samlat ett sällskap tillgivna medlemmar, brännmärkta för livet med sektens ockulta symbol på kroppen. Tillsammans tillber de mörka makter för att tillkalla en uråldrig demon till platsen, i tron om att den ska ge dem obegränsad makt och evigt liv. För att locka upp demonen från underjorden, krävs offerritualer där oskyldiga människor och dess själar offras.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Men vad ingen vet är att när demonen väl är återuppväckt från mörkret finns det ingen som kan stoppa den.”

Ja, så lyder bakgrundshistorien till årets Halloween-nyhet på Gröna Lund, Sekten. Ett helt nytt skräckhus – som definitivt inte är något för fegisar.

Sekten är Gröna Lunds nya skräckhus under Halloween
Halloween på Gröna Lund börjar den 18:e oktober. Foto: Johan Gramén/Gröna Lund

Exakt vad som finns innanför husets stängda dörrar avslöjas inte – men klaustrofobiska gångar, obehagliga sektmedlemmar, mörka offerritualer och onda makter som kämpar för att ingen ska få komma ut är en del av upplevelsen.

Annons

– Sekten kommer att ligga högst upp på skräckskalan och blir utan tvekan det läskigaste skräckhuset vi någonsin skapat. Det är inte för alla och man ska verkligen vara beredd på det värsta när man väljer att gå in, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell.

Årets Halloween-attraktioner på Gröna Lund

Utöver Sekten (åldersgräns 13 år) kommer Gröna Lund att bjuda på flera andra Halloweenanpassade attraktioner för både stora och små. Däribland en uppdaterad version av förra årets skräcknyhet – Skeppet.

– Vi kommer ha sju andra skräckattraktioner med varierande skräcknivå. Favoriten Skeppet från förra året är tillbaka och även där kommer vi att bjuda på en ännu värre upplevelse i år, säger Magnus Widell.

Halloween på Gröna Lund pågår i sammanlagt 13 dagar, närmare bestämt mellan den 18 och 20 oktober samt den 25 oktober och 3 november. Tillåter vädret hålls alla tivolits attraktioner, förutom Flygande Mattan, också öppna under denna period.

Foto: Johan Gramén/Gröna Lund

Läs mer:

Årets Halloween-nyhet på Liseberg – läskigare än någonsin

5 drinkar som passar perfekt under halloweenhelgen

Läskigaste skräckfilmerna inför halloween

Annons