Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Sveriges läskigaste hotellrum – vågar du checka in för halloween?

12 okt, 2021 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
Läskig spökbild samt Gothia Towers by night
Är du nyfiken på hur det skulle vara att leva i en skräckfilm för en natt? Då är det här en upplevelse för dig.
Annons

TV: Höstig pumpamartini – perfekt drink till HalloweenBrand logo
TV: Höstig pumpamartini – perfekt drink till Halloween

Är du sugen på ett riktigt läskigt äventyr på halloween? Testa ditt mod – och dina rädslor, med en natt i rum 13 på Gothia Towers i Göteborg. Rummet finns att hyra under hela halloweenperioden – om den förra gästen checkat ut vill säga…

– Rum 13 är vår stora nyhet för årets höst i Göteborg. Här pratar vi inte om lite spindelväv i hörnen, utan mer en sorts skrämsel som får håret på armarna att resa sig. Vi ser att intresset för halloween ökar för varje år och vid sidan av halloween på Liseberg finns massor av upplevelser på tema höstrys i staden, säger Andrea Jovell, chef för marknad och kommunikation på Göteborg & Co.

Annons

Stängd dörr från klockan 21

Så, vad exakt innebär den här upplevelsen?

Jo, du lämnar in mobiltelefonen vid incheckningen, drar ett djupt andetag och äntrar rum 13, ensam eller med ett sällskap du kan lita på (eller?). Dörren går igen bakom dig. Klockan är 21.00 och en lång natt väntar.

– Vi vill självklart inte berätta exakt vad som kommer att hända under natten. Det vi kan säga är att det kommer vara många pulshöjande överraskningsmoment, och det kommer alltid gå att kontakta personal, om det skulle bli för läskigt, säger Jessica Westh, affärsutvecklare på Göteborg & Co.

Halloween i Göteborg: övriga läskigheter

Sugen på ännu mer läskigheter i Göteborg? Liseberg, som ju ligger bara ett stenkast från Gothia Towers, bjuder på ett storslaget halloweenfirande med massor av skämmande bra inslag, bland annat hela fem olika skräckhus.

Dessutom finns det skrämmande stadsvandringar, teater med skräckinslag, mordgåtor och andra läskigheter att välja på i stan.

Vågar du boka in dig på rum 13 på Gothia Towers? Det här gäller

  • Det hemsöka hotellrummet finns att boka på Gothia Towers från 16 oktober till 6 november
  • Max 1 natt per familj
  • Lägsta rekommenderade ålder för barn är 10 år

TV: Kändisar som klätt ut sig till andra kändisar på HalloweenBrand logo
TV: Kändisar som klätt ut sig till andra kändisar på Halloween
Annons