Gömda gifs på Insta och 4 andra saker jag lärt mig på Tiktok

Lifehacks Tiktok smink

Hemliga gifs på Instagram, hur hundar dricker och hur jag lyfter mitt make up-game. Jag kan tacka Tiktok för flera av mina senaste kunskaper. Här är fem favoritgrejer jag lärt mig i appen!
04 september, 2020

Nerladdningarna av appen Tiktok har ökat lavinartat under pandemin. Och det är inte så konstigt. Jag, som snart inte längre är en 20-something (gah, fick lite panik nu men i alla fall) måste erkänna att jag var lite seg på att ladda ner Tiktok.

Men nu har jag tagit ikapp allt jag missat! Har fått ont i handen på grund av intensivt scrollande. Och det vore ju egoistiskt av mig om jag inte delade med mig av mina nyfunna visdomar. Speciellt när jag får betalt för att skriva om det.

Här är 5 saker jag lärt mig på Tiktok:

1. Smarta sättet att applicera en concealer på

Det klassiska sättet att applicera en concealer på är att placera den precis under ögat. Men det här sättet där man istället drar den uppåt, utåt från fransraden, ger mig liksom mer av ett Bella Hadid-snatched face. Dessutom går det åt mindre produkt vilket gör att jag har mer pengar att lägga på annat. Typ mysiga tofflor till hösten.

2. Hur man ploppar sitt hår

För personer med vågigt eller lockigt hår är hårborstar och frottéhanddukar ingen bra grej. Att så kallat ”ploppa” sitt hår gör att du definierar dina curls på ett snällt och effektivt sätt. Tvätta håret, krama in ett leave in-balsam, ett värmeskydd i krämform eller en curl cream och knyt en t-shirt runt huvudet. OBS: Viktigt att du står upp och ner när du lägger in håret i tröjan och inte drar i det. Testade detta med mitt lockiga hår och kände mig som en lejoninna! Rawr!

3. Hur en hund dricker vatten

Mind blown. Jag vet inte varför information om djur i slow motion är så kul. Men den här upptäckten förtjänar definitivt en plats på listan! TYDLIGEN skapar hundar som en liten slev av sin tunga som lyfter upp vattnet från skålen till munnen. Det är inget annat än otroligt!

4. Hur man knyter en perfekt knut på sin skjorta

Hur många gånger har man inte stått och knutit om sin skjorta för en typ picknick? Och bara för att man ska iväg någonstans blir det helt snett och fult. Men numera är de fula skjortknutsdagarna över. Det här hacket gör att du får till en perfekt avslappnad liten knut, varje gång!

5. Att det finns gömda gifs på insta

Alla älskar hemligheter. Det är ingen hemlighet (haha, see what I did there?). Men seriöst. Det finns alltså gömda gifs att använda i stories på Instagram! Allt du behöver är att ha koll på sökorden. De kommer här: Happyal, saramaese, vk19, scarletpin, haley ivers, lizaproch och kapebeans. Skriv in något av orden i sökfältet du får fram genom att klicka på knappen för dekaler (fyrkanten med en glad gubbe i) så hittar du hemligheterna!

Läs mer:

Därför vägrar Bianca Ingrosso att skaffa TikTok

Instagram lanserar ny funktion – inspirerad av Tiktok

Största kontona på TikTok – de har flest följare i världen