Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Gillar du insidan på den här bastun? Då måste du se utsidan!

13 jul, 2016 
AvMats Bax
2015 fick en avgångsklass från arkitektur- och designhögskolan i Oslo i uppgift att bygga en bastu i en gammal fiskeby i Lofoten. Resultatet blev fantastiskt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

LÄS OCKSÅ: Så inreder du trendigt med tegelvägg

I en skyddad hamn, vid en k-märkt fiskeby i Lofoten står bastun The Bands, skapad av elever vid Arkitektur- och designhögskolan i Oslo.

Förutom att bjuda på en rogivande utsikt…

foto: Jonas Aarre Sommarset

… är även själva byggnaden något utöver det vanliga.

the-bands

Namnet ”The Bands” är hämtat från byggnadens form: Tre parallella band, som veckar sig nedför det norska fjällandskapet mot hamnens lugna vatten.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

foto: Jonas Aarre Sommarset

Effekten blir en trappa över klipporna, med flera avsatser att sitta och beundra utsikten på.

foto: Jonas Aarre Sommarset

Tänk att se midnattssolen härifrån!

foto: Maria Arthun

Att de tre ”banden” veckas olika ger bastuns innertak dess intressanta form.

The-Bands-sauna-and-terrace-photo-Jonas-Aarre-Sommarset_dezeen_468_11

Och på framsidans terrass blir det till ett långbord med stekhäll och gott om sittplats

the-bands2

På den här konceptskissen syns även en mindre terass, med vilstolar och en nedsänkt, uppvärmd badtunna.
the-bands-koncept

Studenternas projekt har imponerat internationellt, och uppmärksammats av såväl Dezeen som Archdaily. Mycket väl godkänt, helt klart!

foto: Jonas Aarre Sommarset

Vill du veta mer? Här kan du läsa projektbloggen bakom The Bands.

Annons