Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Gillar du att vara själv? Då är du smartare än andra

11 dec, 2017 
AvMalin Ny
Om du gillar att vara själv kan du vara smartare än andra.
Trivs du bäst i mindre grupper? Föredrar du att vara själv framför att umgås med andra? Då kan du vara smartare än de flesta, enligt en brittisk studie.
Annons

Trivs du bäst i ditt eget sällskap? Kan du räkna dina nära vänner på en hand? Då kan du faktiskt vara smartare än alla andra. Det visar i alla fall en ny studie publicerad i British Journal of Psychology, som en gång för alla slår fast det introverta anat hela tiden.

Studien bygger på enkätsvar från 15 000 människor mellan 18-28 år, och resultatet visar på att människor som bor i tätbefolkade områden generellt sett är mindre tillfreds med sina liv och att lyckan ökar ju mer de umgås med nära vänner.

Detta är undantaget

Men, det finns ett undantag enligt forskarna. För personer med hög IQ är det tvärtom. De blir nämligen mindre negativt påverkade av en hög befolkningstäthet samtidigt som de inte har ett lika stort behov av att umgås med vänner. Personer med hög IQ blir faktiskt mer missnöjda med livet om de umgås med vänner för ofta.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Enligt forskarna beror det här på hur människan hade det långt bak i tiden – då våra förfäder rörde sig på den afrikanska savannen. Då var befolkningstätheten låg och kontakten med andra var livsnödvändig.

Annons

Forskarnas hypotes är att smarta människor har lättare att anpassa sig till den moderna världen där vi slåss om utrymmet, och vi inte har samma livsnödvändiga behov av nära vänner längre.

Källa: Elitedaily  Foto: IBL

Läs mer:

Annons