Gästerna på Nobelfesten – och klänningarna de valde

10 dec, 2018 
AvLisa Arnell
Kungligheterna och pristagarna står, med rätta, i fokus på Nobelfesten. Här är det dock gästerna som står i rampljuset – och klänningarna de valde för kvällen.
Annons

Klädkoden för kvällen är högtidsdräkt, det vill säga balklänning för kvinnor. Utöver kungligheterna så var det flera andra som lyckades väl med sina val. Vi har valt ut några som vi gärna tittar på lite extra.

Sara Danius i klänning med cape på Nobelfesten 2018
Sara Danius

Sara Danius kom i en knallrosa och cognacsfärgad kreation med lång sidencape från Pär Engsheden, skrädderi av Maggie Webrink.

Alice Bah Kuhnke på Nobelfesten 2018 i klänning från Remake
Alice Bah Kuhnke

Alice Bah Kuhnke valde hållbarhet och kom i klänning från Remake, Stockholms Stadsmissions eget mode- och designmärke. Vi träffade Alice här om dagen för att prata om klänningsvalet och kvällens Nobelfest, läs hela intervjun och se bilderna här.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annie Lööf i röd spetsklänning på Nobelfesten 2018
Annie Lööf

Annie Lööf är, uppenbarligen, ett fan av Frida Jonsvens, som ofta får klä henne till galor och festligheter. Flera gånger har Annie och Frida gått på kalas tillsammans, och de passar fint tillsammans.

Ebba Busch Thor i klänning från Stylein på Nobel 2018
Ebba Busch Thor och maken Niklas

Ebba Busch Thor kom i svart och blomprydd klänning från svenska Stylein.

Annons
Jennie Fridolin på Nobel 2018 i gul klänning från Winston & Elle
Jennie Fridolin

Jennie Fridolins gula klänning kommer från Winston & Elle.

Camilla Thulin i grå långklänning på Nobelfesten 2018
Camilla Thulin

Designern Camilla Thulin kom i en grå, broderad långklänning.

Annons
Cia Jansson i klänning från Jennifer Blom
Cia Jansson

ELLEs chefredaktör kom i en lila, draperad långklänning från Jennifer Blom, samma designer som Kronprinsessan Victoria valde förra året. Läs mer om Jennifers design och kvällens klänning här.

Läs också:

Foto IBL, Stella pictures

Annons