Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Frida Nordstrand listar sina rutiner i intervju

04 apr, 2017 
AvJoel Linde
Frida Nordstrand är aktuell som programledare i både Världens bästa burgare och Sveriges modigaste på TV3 under våren. ELLE frågade ut Nordstrand om hennes olika vanor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Frida Nordstrand är en av Sveriges mest välkända sportjournalister. Hon täcker världens största fotbollsmatcher och Formel 1-race och hon har intervjuat de största av de största. I vår kommer hon även programleda två program på TV3: Sveriges modigaste och Världens bästa burgare. Därför ville vi passa på att lära känna Frida lite mer än vad vi fått hittills. Vi frågade henne om hennes vanor när det kommer till hälsa, familj, träning och sociala medier.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Möt sportjournalisten Frida Nordstrand

Hälsa: För mig är det enormt viktigt att vara stark. Jag tycker det finns något logiskt och biologiskt i att kroppen ska kunna klara både strid och flykt, brotta ner en fiende eller springa för sitt liv, som är det våra kroppar är gjorda för. Jag går runt och tror att jag kan brotta ner eller springa ifrån de flesta, oavsett ålder eller kön, och vare sig det är sant eller inte så är det en stärkande känsla!

Annons

En stark kropp är a och o för att jag ska palla mitt jobb som innebär så mycket resor och ofta för lite sömn. Jag hittar alltid tid för träning, jag tar power naps så ofta jag kan och jag äter alltid när mat finns tillgängligt.

Träningsmässigt blev det en stor förändring för mig när jag insåg att jag har hyfsat lätt för att bli stark och bygga muskler. När jag då började träna för att bli stark istället för smal så föll allt på plats. Träningen blev roligare, resultaten bättre och självförtroendet också.

Träningsupplägg: Jag tränar ofta tidigt på morgonen, det är då jag har tid. När jag är ute och reser går jag upp i ottan för att hinna med en löprunda innan arbetsdagen börjar eller innan det bär av till flygplats och nästa resa. Det har blivit min möjlighet att se de städer jag besöker också. Annars ser jag mest flygplats, hotell och idrottsarena, så jag knyter på mig skorna tidigt på morgonen och vaknar med staden. Det är så mysigt, många av de minnen jag har av olika platser i världen är från mina löprundor på morgnarna.

Annons

Även när jag är hemma och ledig så tränar jag gärna tidigt, innan familjen vaknar, så slipper jag missa tid tillsammans med dem. Jag vill gärna att ett träningspass ska vara kräksmaks-jobbigt, riktiga håll käften-pass så man känner att man lever.

I träningsväskan: Jag har nästan alltid ett par joggingskor och tights i väskan, det kommer man långt med! Ingen utrustning, inga krav, bara snöra på sig skorna… det är frihetskänsla tycker jag.

Digitalt liv: Jag är väldigt restriktiv när det kommer till privatlivet på sociala medier. Jag visar till exempel inte upp mitt barn och jag tänker alltid två gånger innan jag lägger upp bilder på mig själv. Mitt barn har inte valt att visas upp och med tanke på att bilderna kan användas ytterst olämpligt och även användas mot honom i resten av hans liv så är det ett självklart val för mig att skona honom där. Dessvärre tror jag inte att alla förstår konsekvenserna av att gå bananas med bilder och information på nätet. 

Annons

Musik: Min lillebror har gjort spellistor till mig med musik som antingen handlar om det land jag är i eller låtar som han vet att jag gillar eller som är upplyftande.

Harmoni: För mig handlar det mycket om att släppa krav och prestationsångest. Folk har så mycket åsikter och vi matas konstant med råd och rön och där försöker jag bry mig så lite som möjligt. Om jag skulle ha lyssnat på allt och alla så skulle det inte finnas något kvar av mig, jag låter det rinna av och lyssnar bara på dem och det som betyder något. Det är kanske mitt bästa råd- släpp på kraven, sluta lyssna på alla, gör det som funkar för dig.

Matfilosofi: Jag älskar mat! Mat är så mycket mer än bara bränsle för mig. Det är njutning, umgänge, smakupplevelser. Jag sitter helst länge och äter mycket, pratar, äter lite mer… Gärna tapas, då jag växte upp i Spanien. under mina resor är det middagar på det mest lokala restaurangerna som ger mig det största upplevelserna. Gärna hål i väggen med superlokal mat.

Annons

Mandlar och kokosvatten. Är superbra efter långa resor, tuffa jobbdagar eller svettiga träningspass. Och bröd! Om jag fick välja mellan en 7-rätters finmiddag eller en brödbuffe skulle jag lätt ta brödet!

Egoboost: Jag jobbar väldigt mycket med prestation och belöning. Tyvärr måste jag säga, för jag försöker bli bättre på att njuta av saker utan att känna att jag förtjänar dem. Jag försöker att känna efter vad jag behöver just nu. Är det sovmorgon, en resa, en middag, ett bad, en massage? Och så bokar jag in i kalenderan, så det verkligen blir av. Att umgås med människor som ger energi är annars det bästa. 

Avkoppling: Träningen är min egentid, mitt sätt att rensa tankarna och fylla på med energi. Sen går jag på massage och LPG (en slags bindvävsmassage). De tar bort både spänningar och vätska och är min räddning efter långa flygningar.

Läsning: Jag påbörjade boken ”Nice girls don’t get the corner offices”, den tyckte jag verkade himla bra utifrån titeln, men jag insåg ganska snabbt att jag inte behövde den för jag är inte så snäll! Haha! Men det ligger mycket i det där, att man begränsar sig själv genom ”duktig flicka”-syndromet. Ta inte ett nej och ta ingen skit, det är min filosofi.

Annons

Inspiration: Mitt barn förstås, som är världens härligaste. Människor som överkommit svårigheter, människor som aldrig ger upp och de som tar fighterna, som vågar och orkar kämpa för det som är rätt.

Morgonritual: En espresso och så på med träningskläderna. Bästa sättet att sparka igång dagen. Move your ass and your mind will follow.

Kvällsritual: När jag är hemma så är vi riktiga kvällsmänniskor, är uppe lite för länge och vill inte lägga oss.

Råd: Att oroa sig är det mest menlösa man kan göra. Livet blir ändå aldrig som man har tänkt. Att oroa sig är att gå på samma begravning två gånger. Sen skulle jag önskat att jag inte hade varit så hård mot mig själv. Jag har alltid ställt höga krav på mig själv och varit väldig prestationsinriktad. Det är först nu som jag börjat ge mig själv lite cred.

Mål: Jag vill vara tillfreds, ångestfri och lycklig. Gärna mest i varma länder och nära vatten. Jag vill göra roliga projekt med duktiga människor och kunna tacka nej till sånt som inte är lika kul.

Annons

Drömfredag: Eftersom jag reser så ofta så tycker jag det är oerhört härligt med hemmamys på en ledig fredag. Med soffa, filt, film och smågodis. Annars tillbringas den optimala fredagen på altanen i vårt hus i Spanien, med kvällsdopp, grillning, vin och prat in i natten.

Guldkant: Igen det där med prestation och belöning… efter ett träningspass, efter en lång arbetsdag, när man kliver in i hallen efter en lång resa. När allt är över! Haha, vad deppigt. Jag ska jobba på det, att njuta mer innan och under också.

Sen njuter jag av att visa mitt barn världen. Att ha honom med på mina resor utan att det är det minsta problematiskt, oavsett var i världen vi är och att se honom upptäcka och uppleva andra länder, kulturer och människor. Jag är stolt över hur världsvan och berest den lilla människan är och hur öppen och varm det har gjort honom.

Motto/Mantra: ”Always be yourself, unless you can be batman, then always be batman!”

Foto: IBL, Frida Nordstrand/Instagram

Läs mer:

Diana Orving i stor intervju: ”Tyvärr hade jag för bråttom för att utbilda mig till designer”

Zara Larsson i exklusiv intervju med ELLE – om kärlek, hat och nya samarbetet med Nike

Frida Nordstrand i nytt matprogram: ”Känns så gammalt att tjejer inte kan vara matglada”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons