Fotbollsstjärnan Laure Boulleau: "Jag är en fighter och försöker matcha min stil med det"

Inför sommarens fotbolls-EM i Frankrike släpper NikeLab en kollektion ihop med Olivier Rousteing och ansikte utåt för damdelen är franska fotbollsstjärnan Laure Boulleau.
23 maj, 2016

Den 2 juni släpps NikeLabs samarbetskollektion Football Nouveau collection består av kläder och skor för både dam och herr. Damkampanjen frontas av fotbollsstjärnan Laure Boulleau, inte så känd här i Sverige – men närmast en legendar inom fransk damfotboll. Vi fick en exklusiv intervju.

Laure Boulleau är född 1986, spelar till vardags i Paris Saint Germain och representerar Frankrike i landslagssammanhang. Kampanjen för Nike blir inte hennes första, Laure har samarbetat med märket tidigare (och både Paris Saint Germain och det franska landslaget spelar i ställ från Nike).

Medan herrarna har ett EM i Frankrike att se fram emot i sommar kommer damerna att spela OS i Rio. Laure är stolt över att herrarnas mästerskap spelas på hemmaplan men ser ännu mer fram emot sommaren 2019 då dam–VM spelas i Frankrike.

– Det är fortfarande långt borta men det motiverar mig varje dag. Det är lite som min ledstjärna i mörkret. Jag tror det kommer att bli mitt sista mästerskap så jag hoppas bara att jag kommer kunna delta. Jag tror det är värdefullt för tjejfotbollen att mästerskapet hålls på hemmaplan.

Hur varieras din garderob på och utanför planen? Försöker du förmedla något genom din garderob?

– Jag vill förmedla de olika delarna ur min personlighet genom mitt utseende. Jag tror att min stil utanför planen tveklöst är mer feminin än på plan. Men min attityd är det inte så stor skillnad på. Jag är en tjej med mycket karaktär som alltid kämpar på och aldrig ger upp. Jag är en fighter så det försöker jag matcha min stil med.

Varför tror du att det är en sådan stark länk mellan mode och fotboll?

– För mig är sport utövad med stil vilket gör mode till en del av fotbollen. Stil på planen ligger inte bara i plaggen utan även i sättet som spelarna rör sig.

LÄS MER: NIKELAB FEAT OLIVIER ROUSTEING GÖR SOMMARENS SNYGGASTE SPORTSAMARBETE

Hur kände du när du först fick se den nya Nike Lab x Olivier Rousteing-kollektionen?

– Så fort jag fick syn på den ville jag prova allt. Jag älskar svart och guld – det känns väldigt feminint. Jag tycker N98-jackan har mycket karaktär vilket verkligen passar mig.

Representerar kollektionen fotboll tycker du?

– För mig representerar den fotboll genom en serie olika element som alltid funnits på de fotbollsplagg jag burit genom åren. Dragkedjan, materialen och även jackan jag har på mig när nationalsången som spelas före en internationell match.

Hur reflekterar den den franska stilen?

– Genom sin elegans och gulddetaljer, den är väldigt Paris.

Vad sko gillar du bäst?

– Den jag helst skulle ha på mig är Mercurial Superfly. Jag älskar designen och det bästa är att den passar så bra ihop med det jag bär på plan.

Vilket klädesplagg vill du helst bära?

– Jag ser verkligen fram emot att bära jackan N98 vilket både är ett sportigt och elegant plagg. Jag får vänta lite till men sen så…

Vad tycker du om Oliviers kreationer och stil?

– Olivier Rousteing är känd för att stötta moderna och starka kvinnor, vilket jag tycker man kan se i hans design, det är också vad jag känner med den här kollektionen, att den är inspirerad av starka fotbollsspelare men med väldigt eleganta och vackra detaljer.

Har du stött på några svårigheter som kvinnlig idrottare?

– Jag har stött på en del. När jag började spela fotboll var jag tvungen att bära herr-tshirts eftersom det bara är under de senaste åren som vi har fått figursydda dam-tshirts. Detta gör det lättare att känna sig kvinnlig på plan oavsett om jag spelar för min klubb eller det franska landslaget.

Minns du ditt första par Nike-skor?

– Mitt första par var ett par beiga Air Max BW. De var så fina, hade på mig dem jämt. Jag spelade mycket fotboll i dem och har många minnen med de skorna. Naturligtvis var jag tvungen att slänga dem efter ett tag då de hade tappat både sulan och färgen. Det fanns verkligen inget kvar av dem men de kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

SE HELA KOLLEKTIONEN FOOTBALL NOUVEAU HÄR >