Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Forskare: Män med skägg är oemotståndliga

18 jul, 2017 
AvELLE -redaktionen
Därför är män med skägg oemotståndliga.
Forskning från University of Queensland i Australien visar på goda nyheter för alla skäggiga män!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 sminktips för dig med mogen hyBrand logo
4 sminktips för dig med mogen hy
Det är inte alltid enkelt att veta hur man ska sminka sig, eller vilka produkter man ska använda. Här är fyra tips på vad du bör tänka på, och produkter du kan använda för en mogen hy.

Det är en studie som Daily Mail skrivit om som utförts vid University of Queensland som kommer till slutsatsen att kvinnor som letar efter ett längre förhållande föredrar skäggiga män.

Studien genomfördes genom att kvinnorna fick titta på ett flertal olika manliga ansikten som tagits fram via en dator. Ansiktsbehåringen skiftade från renrakat, till lätt stubb, till helskägg. Även formen på ögonbrynen, kindben och käklinjen ändrades för att ge ansiktena mer, respektive mindre, maskulint utseende.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Tidigare forskning har visat att maskulina ansiktsdrag attraherar kvinnor som söker kortare kontakter medan mer feminina ansiktsdrag, som mjukare käklinje, mindre näsa och fylligare läppar ses som ett bättre val för en mer seriös partner, skriver Aftonbladet i en artikel om undersökningen.

”Typiskt manliga drag, så som en robust käklinje, signalerar hälsa medan skägg skickar signaler om en mans ålder och sociala dominans”, skriver forskarna.

Annons

I studien vid University of Queensland kunde forskarna se att skägg hjälpte till att mjuka upp exempelvis en bred käke och därmed gjorde männen mer attraktiva även för längre relationer.

Och det verkar finnas en logisk förklaring!

Därför är män med skägg oemotståndliga

Forskarna tror att det handlar om en kombination mellan maskulina ansiktsdrag, skäggväxt och biologi – att skägg skickar ut en signal om att männen är mer fertila och bättre lämpade för överlevnad och att detta (främst förr i tiden) var viktiga egenskaper för en man som skulle behöva sörja för en familj under en längre tid.

”Våra resultat visar dessutom att ansiktsbehåring höjer graden av attraktivitet hos män som redan är i längre relationer” skriver forskaren Barnaby Dixson i studien.

Kulturella associationer till skägg, som tecken på mognad och visdom, tros också spela in.

Läs mer:

Glitterskäggen sprids som en löpeld på sociala medier

12 män som är sjukt snygga i man bun

15 typer av killar du kommer bli kär i under din livstid

Annons