Här är förändringen som gör Instagram ännu mer som Snapchat

20 mar, 2020 
AvNina Nyström
Instagram börjar rader meddelanden
Instagram tar efter en av Snapchats mest populära funktioner och gör förändringar i chatten.
Annons

Först kom Instagram Stories, sedan kom Threads och nu är det dags för nya uppdateringar från Instagram. Enligt uppgift har nämligen Instagram tagit fram en funktion som rensar chattråden när du lämnar den.

Rensningsfunktionen gör användarna mer bekväma med att ha känsliga och privata konversationer även i appen – vilket så klart kommer öka meddelandefrekvensen, och företagets business.

Först video och bilder, nu meddelande

Liknande funktioner finns ju sedan februari 2018 för bilder och video, då man lanserade möjligheten att själv välja om man ville att de filer man skickade skulle försvinna efter en tittning, en begränsad tid eller ligga kvar permanent.

Den nya funktionen upptäcktes faktiskt i koden av ”misstag” av en tech-junkie, men Facebook har också gått ut och bekräftat att meddelanderensningen är ett av deras aktuella projekt.

Så funkar Instagrams meddelanderensning

Genom att swipea upp från meddelandetråden, kommer man till ett nytt, mörkt och tomt meddelandefönster. När man stänger tråden försvinner alla meddelanden från både dig och din vän – precis som på Snapchat.

Annons

Funktionen är fortfarande i arbetsfasen och har ännu inte släppts offentligt. Som med alla nya funktioner kan det stanna vid en prototyp – men med tanke på hur många tidigare justeringar man gjort för att komma närmare Snapchat, är det högst troligt att det kommer att lanseras senare i år.

Foto: Imaxtree

Källa: Techcrunch

LÄS MER:

 

 

Annons