Här är Twitterposterna som fick flest retweets 2017

Här är Twitterposterna som fick flest retweets 2017

Carl Bildt, Donald Trump och friterad kyckling i topp på listan om vad som snackats mest om på Twitter 2017.
13 december, 2017

2017 är snart över och årsbästalistor trillar in på löpande band. Häromveckan släppte även Twitter statstik på mest retweetade inlägget i världen och vilka ämnen som trendat i Sverige 2017.

Behövde samla ihop 18 miljoner retweets

Amerikanen Carter Wilkinson hade det mest retweetade inlägget i världen i år. När han via Twitter frågade restaurangen Wendy’s om att få gratis chicken nuggets under ett helt år svarade snabbmatskedjan med att han behövde samla ihop 18 miljoner retweets för att få sin belöning.

Riktigt så många fick han inte, utan stannade på 3,6 miljoner retweets. Men Wendys garanterade honom gratis nuggets året ut ändå!

Den stora händelsen på Twitter för oss Svenskar var Carl Bildts post där han ställde sig frågan vad Donald Trump hade rökt för något. USA:s president hade fått för sig att Sverige blivit drabbat av en terroristattack i ett uttalande i februari, något som tog fake news till en helt annan nivå för svensk del.

Även om Sverige och Stockholm drabbades av en terroristattack den 7 april, två månader senare var Donald Trumps tweet helt tagen ur luften.

I övrigt har det pratats mycket om politik i svenska twitterflöden. Hashtags som #svpol, #migpol och #sweden användes mest i inläggen detta år. Högaktuella ämnen i den svenska debatten senaste åren och möjligtvis även en indikation på det kommande valåret.

Topp tio hashtags i Sverige

 1. #svpol
 2. #migpol
 3. #säkpol
 4. #nyheter
 5. #Sweden
 6. #Sverige
 7. #Stockholm
 8. #Twittpuck
 9. #Almedalen
 10. #Nyttjobb

Mest omnämda konton

 1. @svtnyheter
 2. @hanifbali
 3. @katjanouch
 4. @socialdemokrat
 5. @Expressen
 6. @johanssonmorgan
 7. @anderslindberg
 8. @Aftonbladet
 9. @svt
 10. @SvD

Läs mer:

J.K. Rowlings svar till Donald Trump Jr. är bäst på Twitter just nu

Sex and the City-stjärnan är på plats i Sverige – och passar på att pika Trump