7 sevärda LGBTQ-filmer

7 sevärda LGBTQ-filmer

Rörande, roliga, sorgliga, uppmuntrande – och helt underbara. Här listar vi sju sevärda filmtips med LGBTQ-tema.
15 juni, 2022
Biosommaren 2022- filmerna du inte vill missa
1:07

Efter reklamen: Biosommaren 2022- filmerna du inte vill missa

(1:07)

Slå på ljud

Supernova, Love, Simon och Olydnad är tre exempel på LGBTQ-filmer som definitivt är värda att se. Spana in fler exempel nedan och se vilka streamingtjänster de finns tillgängliga på!

Tips på bra LGBTQ-filmer

Disclosure – transsexualitet i filmvärlden

Amerikansk dokumentär där kreativa och intellektuella transpersoner delar med sig av gripande analyser kring hur Hollywood påverkat transpersoners liv.

Går att streama på: Netflix

Carol

Häpnadsväckande drama om det passionerade förhållandet mellan den äldre hemmafrun Carol Aird och den unga aspirerande fotografen Therese Belivet. Med tiden får förälskelsen dock enorma konsekvenser.

Går att streama på: HBO Max, Amazon Prime, Viaplay

Supernova

Romantiskt drama om paret Sam och Tusker. Tusker har drabbats av tidig demens och pendlar mellan skarpsinnighet och total glömska. Tillsammans försöker de ta till vara på tiden de har kvar och bestämmer sig för att åka på husbilssemester.

Går att streama på: Viaplay

Love, Simon

Dramakomedi om 17-årige Simon och hans något komplicerade kärleksliv. Han är gay men har inte kommit ut än, och har dessutom fallit för en anonym klasskamrat på nätet – som han inte vet identiteten på ännu.

Går att streama på: Disney+

Olydnad

Romantiskt drama om en kvinna som återvänder till församlingen hon en gång uteslutits från då hon blev förälskad i en annan kvinna. Passionen väcks dock till liv igen och de tvingas kämpa mot religionens makt.

Går att streama på: HBO Max

Moonlight

Prisat drama om en ung, homosexuell man som växer upp under fattiga förhållanden och gör allt för att finna sin plats i världen.

Går att streama på: Viaplay och C More

Set It Off

Kriminaldrama om fyra unga kvinnor som tar lagen i egna händer och bestämmer sig för att råna banker i USA. De gör det för att överleva, men också som hämnd mot samhället som aldrig gav dem en chans.

Går att hyra/köpa på: Itunes, Google Play, Youtube Movies

Artikelinspiration: Glamour

Foto: TT