Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

10 filmer som fyller 20 år 2021

18 maj, 2021 
Elle Woods i Legally Blond
Harry Potter, Brigdet Jones och Legally Blonde... 2001 bjöd på några minst sagt starka rullar! Här är listan med toppfilmerna för 20 år sedan. Vi varnar dig – du kommer garanterat att känna dig gammal!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 av de bästa high school-filmerna genom tidernaBrand logo
7 av de bästa high school-filmerna genom tiderna

Med stora filmer som Harry Potter och Bridget Jones kan vi helt klart konstatera att 2001 var ett starkt film-år! Även fast det känns som att det var igår som vi såg filmerna för första gången får vi samma pirr i magen när vi ser hur Hagrid slår upp Harry Potters dörr, och tar fram skämskudden på samma ställe varje gång Bridget gör bort sig.

Häng med på en nostalgitripp – här är filmerna som får gå på systembolaget i år.

Legally Blonde

Legally Blonde

Våra hjärtan klappar fortfarande hårt för legendariska Elle Woods och hennes bestämdhet. Att se hur Elle går från dumpad och hjärtekrossad till hennes briljanta revansch i domstolssalen ger ordentliga rysningar! Vågar vi säga att det var Elle Woods som myntade begreppet girl power?

Annons

En prinsessas dagbok

En Prinsessas dagbok

Tänk att en dag vakna upp och inse att du är prinsessa över ett helt rike? Det är många småflickors dröm, och blev Mia Thermopolis (spelad av Anne Hathaway) hemska verklighet. För den klumpiga tonårstjejen hade det allt annat än lätt att klara av livet i rampljuset och hennes farmor, tillika drottningens, höga krav!

Bridget Jones dagbok

Bridget Jones

Kära, kära Bridget... Det är med skräckblandad förtjusning man i filmen får följa Bridget Jones resa till ett "bättre liv". Förälskelsen i chefen är allt annat än enkel och Bridget har en tendens att alltid skämma ut sig. Och ja! Skämskudden åker fortfarande fram när Bridget kommer till festen utklädd som en... kanin. För att inte tala om när hon går loss på karaokemaskinen.

Annons

Harry Potter och de vises sten

Harry Potter

Du läste rätt! Det är hela 20 år sedan vi fick träffa Harry, Ron och Hermione för första gången. I filmen får Harry reda på att han är en trollkarl och man kan minst sagt kalla det ett ordentligt äventyr.

Lara Croft: Tomb Raider

Tomb Raider

Lara Croft, spelad av Angelina Jolie, får det lilla uppdraget att rädda världen... Den spännande actionfilmen bjuder på en hel del häftiga stunts, och majoriteten av dem gjorde Angelina själv!

Annons

The wedding planner

TheWedding Planner

Mary är en av San Franciscos högst rankade bröllopsfixare och Mary (spelad av Jennifer Lopez), ägnar hela sitt liv åt sin karriär. Någon prat om egen, evig kärlek, finns inte på kartan tills Prince Charming kommer på en vit häst och räddar hennes liv... från en rullande sopcontainer. Problemet är bara att den tappra prinsen visar sig vara en av hennes kommande kunder och sagan blir minst sagt komplicerad.

Spy Kids

En familj som verkar vara som alla andra, bär på en hel del hemligheter. När det visar sig att barnen Juni och Carmens föräldrar är superagenter, som dessutom blivit tillfångatagna, hänger allt ansvar på att rädda både föräldrarna och världen.

Annons

Moulin Rouge

Moulin Rouge

Musikalfilmen, med Nicole Kidman i spetsen, handlar om hur Nicole (Satine i filmen), bryter mot hennes enda regel som dansare på Moulin Rouge: Hon blir kär! När ägaren får nys om kärleken börjar såklart ett drama utan dess like, och historien går från en kärlekssaga till handling om liv och död.

The fast and the furious

The fast and the furious

Den första filmen i en serie om nio hade premiär 2001 och helt plötsligt blev allas kärlek för bilar enorm. Polisen Brian O'Conner (spelad av Paul Walker som gick bort 2013), går undercover för att försöka avslöja ett illegalt streetracing-gäng som också kapar bilar. Men ganska snabbt glömmer han bort varför han är en del av gänget och vad hans uppdrag faktiskt är...

Annons

Eva & Adam Fyra födelsedagar och ett fiasko

Eva och Adam

Eva och Adam fick sin första film och alla tittare jublade av glädje! Men efter tre års förhållande börjar Eva undra om det faktiskt är Adam som är killen för henne. Hon gör slut och allas hjärtan går i tusen bitar... Adam däremot verkar inte ha lika svårt som Eva att gå vidare och blir istället tillsammans med Petra – som alla älskar!

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons