8 filmer med olyckliga slut – som folk ändå älskar

26 nov, 2021 
AvMalin Ny
seven
Se7en, Stand by me och Döda poeters sällskap. Här är filmerna som slutar olyckligt men som vi inte kan sluta älska ändå.
Annons
9 syskon som är så lika att de har fått dela samma roll
9 syskon som är så lika att de har fått dela samma roll

Vissa filmer kan få våra känslor att åka berg- och dalbana, och ibland är känslorna "all over the place" även när eftertexterna har börjat rulla. Speciellt om filmen har ett olyckligt slut.

Här är exempel på filmer med olyckliga slut som folk ändå älskar!

Döda poeters sällskap

Döda poeters sällskap handlar om läraren John Keating som undervisar i engelska på en privatskola i New England och använder sig av okonventionella metoder för att inspirera sina studenter. Filmen har ett minst sagt olyckligt slut och fick många att börja hulkgråta.

Den gröna milen

Handlar om John Coffey som skickas till ett fängelse efter att ha blivit dömd till döden för att ha mördat två flickor, men fångvaktaren Paul Edgecomb misstänker snabbt att han inte är skyldig. Fantastiskt fin film som absolut inte slutar lyckligt med tanke på hur det går för John Coffey.

Annons

Tidsresenärens hustru

Hjärtskärande film om omöjlig kärlek eftersom huvudpersonen förälskar sig i en person som reser i tiden utan att kunna kontrollera det själv.

Stand By Me

Stand by me handlar om ett gäng 12-åringar som drar ut på äventyr för att leta efter liket efter en försvunnen tonåring. I slutet av filmen berättar huvudpersonen hur det har gått för karaktärerna och tyvärr slutar det inte lyckligt för nästan någon av dem. När berättarrösten dessutom skriver följande i slutet är vemodet totalt: "I never had any friends later on like the ones I had when I was 12. Jesus, does anyone?'.

The Truman Show

Visst, slutet i The Truman Show, som handlar om Truman vars liv har fångats av dolda kameror sedan han var liten, ser inte olyckligt ut till en början. Men när man tänker efter inser man att Truman förmodligen aldrig kommer att kunna ha ett normalt liv med tanke på allt han har gått miste om.

Annons

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Eternal Sunshine of the spotless mind handlar om ett par som raderar alla minnen av sitt stormiga förhållande med hjälp av en doktors ingrepp. Sorgen är dock totalt när man i slutet inser att om man glömmer alla sina misstag kommer man bara att göra om dem och att det därmed är oundvikligt att leva med smärtan.

Se7en

Den som har sett Se7en, som handlar om mordutrederna Mills och Somerset som jagar desperat efter en seriemördare vars brott bygger på de sju dödssynderna, glömmer definitivt aldrig hur den slutar. Brad Pitt hade till och med en klausul i sitt kontrakt om att filmstudion inte fick ändra på slutet även om testpersonerna inte skulle gilla det. Det var helt klart ett bra drag, eftersom filmen antagligen inte hade blivit alls lika bra med ett annat slut.

Gladiator

Gladiator, som handlar om den romerske generalen Maximus som leder sina trupper till seger mot germanerna, slutar givetvis inte bra men är förmodligen det slut som huvudpersonen hade velat ha med tanke på att hans fru och barn mördas i början av filmen.

Foto: TT

Artikelinspiration: Buzzfeed

Annons
Innehåller annonslänkar