20 filmer som fyller 20 år 2022

Filmer från 2002

A Walk to Remember, Crossroads och Hundtricket. Ja, 2002 var ett riktigt bra filmår! Här är listar vi 20 titlar som fyller 20 år 2022. Obs! Du kommer garanterat att känna dig gammal…
22 juni, 2022
VIDEO: Biosommaren 2022- filmerna du inte vill missa
1:07

Efter reklamen: VIDEO: Biosommaren 2022- filmerna du inte vill missa

(1:07)

Slå på ljud

Det känns inte alls länge sedan A Walk to Remember eller Skruva den som Beckham hade premiär, men faktum är att båda filmerna fyller 20 år i år…

Vi har samlat ihop ytterligare titlar som fyller jämnt 2022 – så, följ med på en nostalgitripp och låt dig minnas tillbaka till tiden då hyrfilm var det allra hetaste!

Populära filmer från 2002

A Walk to Remember

Romantiskt drama som fortfarande är en favorit hos många. Filmen är baserad på bokromanen med samma namn av Nicolas Sparks och handlingen kretsar kring den populära killen Landon som faller för skolans pluggis Jamie. Med Mandy Moore och Shane West i huvudrollerna.

Catch Me If You Can

Stephen Spielberg-drama om en FBI-agent som gör allt han kan för att sätta en listig brottsling bakom lås och bom. Med bland annat Leonardo DiCaprio och Tom Hanks.

Crossroads

Romantisk komedi med ingen mindre än Britney Spears i huvudrollen. Handlar om ett gäng gamla kompisar som bestämmer sig för att återuppliva sin vänskapstid och resa genom USA.

Skruva den som Beckham

Komedifilm om 18-åriga Jess som älskar att spela fotboll, något hennes föräldrar absolut inte gillar. En dag blir hon upptäckt av ett framgångsrikt lag och lyckan är ett faktum. Med bland annat Parminder Nagra och Keira Knightley.

Hundtricket

Svenskt romantiskt drama med storstjärnor som Alexander Skarsgård och Josephine Bornebusch i huvudrollerna. Handlar om en kille som följer sin väns kärleksråd och går ut i en park med en gullig hund. Det blir dock inte riktigt som han tänkt sig.

The Ring

Amerikansk skräckfilm om ett mystiskt videoband som har en förbannelse över sig. Människor dör nämligen på ett märkligt sätt, sju dagar efter att de har tittat på det. Med bland annat Naomi Watts och Martin Henderson.

Sweet Home Alabama

Romantisk komedi med bland annat Reese Witherspoon i huvudrollen. Handlar om Melanie som är på väg mot det perfekta livet. Efter att ha lämnat småstadstillvaron i Alabama har hon nämligen gjort kometkarriär och blivit en av New Yorks hetaste modedesigners.

8 Mile

Oscarsvinnande drama med bland annat Eminem. Handlingen kretsar kring Jimmy som drömmer om att slå igenom som rappstjärna, men har oddsen emot sig.

Alla älskar Alice

Svenskt drama om Alice som bor i ett hus med sina föräldrar och sin bror. Kärleken mellan mamman och pappan tar dock slut och så småningom slits familjen isär. Med bland annat Lena Endre, Mikael Persbrandt och Marie Richardson.

Kärleken checkar in

Romantisk komedi med Jennifer Lopez i rollen som Marisa, en ensamstående mamma som arbetar som städerska på ett av New Yorks lyxhotell. En dag springer hon in i en gäst som misstar henne för att vara någon annan – och efter det blir inget sig likt.

Övriga filmer som fyller 20 år 2022

  • Ice Age
  • Klassfesten
  • Lilo & Stitch
  • Mitt stora feta grekiska bröllop
  • Grabben i graven bredvid
  • Harry Potter och Hemligheternas kammare
  • Sagan om de två tornen
  • When in Rome
  • En kärleksaffär
  • Lilja 4-ever

Foto: TT

SE OCKSÅ: 5 snackisar från veckan som gått
1:25

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 5 snackisar från veckan som gått

(1:25)

Slå på ljud