Artikeln innehåller reklamlänkar

Filippa K:s designer: Så bygger jag min garderob

23 feb, 2017 
AvELLE -redaktionen
Nicole Haghighi är Filippa K:s nya women's wear-designer. För Elle avslöjar hon hur hon bygger sin garderob, vilken som är hennes största modeinvestering och vem som är hennes idol i branschen.
Annons

Från New York till Stockholm. Nicole Haghighi är Filippa K:s (länk till butik) nya women’s wear-designer, som flyttade hem till Sverige för drygt ett år sedan efter 16 år i Det stora äpplet. Närmast kommer hon från coola amerikanska varumärket Theory.

New York i ditt hjärta?

– En perfekt dag i New York börjar med en croissant på Patisserie Claude som ligger i West Village. Ett område jag älskar! Jag bodde där under alla mina år i New York. Sedan promenerar jag ner till Meatpacking District och Whitney Museum som visar amerikansk samtidskonst. Jag avslutar dagen med en middag på Tartine. Det blir inte mer New York än så!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Dina modeidoler?

– Raf Simons när han var på Jil Sander. Där gjorde han så inspirerande och kreativa kollektioner. Phoebe Philo på Céline är fantastisk. Jag älskar också gamla Helmut Lang från 90-talet som fortfarande känns intressant och modernt med sina proportioner och detaljer.

Annons

Favoritkonstnär?

– Richard Serra, en amerikansk skulptör inom minimalismen. Jag gillar konst med en tydlig struktur. Cy Twombly är en annan konstnär som inspirerar mig med sitt naiva uttryck.

Gym eller yoga?

– Båda! Jag gillar inte konditionsträning men älskar klasser med peppiga instruktörer, som på mitt favoritgym Equinox i New York. Där gick jag på klasser som Definitions och Asset management.

Din största modeinvestering?

– Ett par urdyra stövlar från Costume National i början av 2000-talet. Det är en tragedi att mina fötter blev större efter att jag fick barn.

Hur bygger du din garderob?

– Jag har samma tänk som när jag gör en kollektion. Jag börjar med en bas av ytterplagg och byxor, sedan adderar jag skjortor och tröjor. Min älsklingsfärg är marinblått och arbetsuniformen är en skjorta eller t-shirt och ett par sköna jeans.

Var hittar du inspiration?

– Att fotografera landskap är mitt sätt att ladda batterierna. Jag tog ett sabbatsår från modevärlden precis innan jag fick barn och åkte till Peru, Argentina och Brasilien. Det finns en mystik i bergen och havet som är otroligt rogivande.

Nicoles favoriter från vårkollektionen:

Jeansjacka, 2200 kronor.
Jeansjacka, 2200 kronor.
Byxor, 2100 kronor.
Byxor, 2100 kronor.
Trenchcoat, 4200 kronor.
Trenchcoat, 4200 kronor.
Annons
Innehåller annonslänkar