Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Festivalguide inför Way Out West: Här är allt du behöver veta

06 aug, 2019 
Allt du behöver veta inför Way Out West 2019
Artister i världsklass, god vegetarisk mat och festivalstämning. Det är äntligen dags för årets upplaga av Way Out West i Göteborg. Vi har samlat allt du behöver veta inför festivalen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I år är det den trettonde gången som Way Out West skapar festivalstämning i Göteborg. Det här året bjuds det på musik och underhållning på fem scener, ett stort utbud av mat och dryck samt efterfesten Stay Out West som äger rum runtom i Göteborg.

Nedan har vi samlat all information som kan vara bra att ha koll på inför ditt besök eller för dig som bara är nyfiken på evenemanget.

Bra att veta om Way Out West:

Det är dags för Way Out West 2019
Foto: Elias Assar Gustafsson/Way Out West

När är Way Out West?

Way Out West går av stapeln i Slottsskogen i Göteborg mellan torsdagen den 8 augusti och lördagen den 10 augusti 2019.

Vilka tider gäller?

Festivalområdets öppettider är följande:

Annons

Torsdag: 14.00-00.00

Fredag: 12.00-01.00

Lördag: 12.00-01.00

När festivalområdet stänger fortsätter festen på flera olika platser runtom i Göteborg under Stay Out Wests flagg.

Hur köper jag biljetter?

Du kan köpa dina biljetter här. För vuxna kostar en dag 875 kronor och tre dagar 1 995 kronor. Det finns även Premium och VIP-biljetter samt särskilda biljetter för festivalbesökare mellan 13 och 17 år.

Hur får jag mitt armband?

För att komma in på festivalen måste du byta din biljett mot ett armband. Det kan du göra vid entrén till festivalområdet på Linnéplatsen. Öppettiderna är följande: onsdag 12.00-22.00, torsdag 11.00-22.00, fredag 11.00-22.00 och lördag 11.00-22.00.

Är det någon åldersgräns?

Åldersgränsen för Way Out West är 13 år, men på områden där det serveras alkohol samt på Stay Out West gäller 18-årsgräns. Glöm inte legitimation!

Hur tar jag mig till Way Out West?

Way Out West håller till i Slottsskogen i Göteborg och hit kan du antingen promenera eller åka kommunalt. Närmaste buss- och spårvagnshållplatser är Linnéplatsen och Marklandsgatan. Det finns endast bilparkering för biljettinnehavare med funktionshinder, så om det inte gäller dig bör du lämna bilen hemma.

Annons

Vilka artister spelar på Way Out West?

En mängd olika artister kommer att uppträda på Way Out West, bland andra Zara Larsson, Seinabo Sey, The Cure, Solange, Miriam Bryant, Sabina Ddumba, Veronica Maggio, James Blake, Silvana Imam och många fler. Här hittar du hela schemat med konserter samt även filmer, andra evenemang och Stay Out West-konserter.

Line up och artister på Way Out West 2019
En del av alla artister som uppträder på Way Out West 2019. Cardi B har dock ställt in.

Får jag ta med mig paraply till Way Out West?

Nej, paraplyn är inte tillåtna på festivalområdet. Ta istället med dig en regnjacka så du slipper bli blöt.

Vad finns det på festivalområdet?

På Way Out West finns fem scener; Flamingo, Azelea, Linné, Dungen och Höjden. På den sistnämnda hålls diskussioner och det visas även flera filmer.

Annons

Utöver scenerna finns det mycket i mat- och dryckesväg. Det finns fyra barområden, över 20 foodtrucks och pop-up restauranger som Chef’s Market och Agrikultur. All mat som serveras är vegetarisk och en stor del är ekologisk. Kom ihåg att Way Out West är kontantfritt, så det är betalkort eller Swish som gäller.

Kranvatten finns kostnadsfritt på festivalområdet och du får ta med dig en tom plastflaska utan kork som du kan fylla på plats.

Finns det en app?

Ja, du hittar den i App Store eller på Google Play.

Vad är Stay Out West?

Stay Out West är klubbprogrammet och festivalens efterfest som äger rum på flera olika platser i Göteborg med konserter som pågår långt in på natten.

Stay Out West ingår i festivalbiljetten för dig som är över 18 år och det går inte att köpa biljett enbart till efterfesten.

Var är Stay Out West?

Den största av Stay Out West klubbar är Bananpiren med scenerna Magasin 105, Panama, Honduras och Dungeon. Det finns även program på Pustervik, Oceanen och Musikens hus. Du hittar Stay Out West-programmet här.
Bananpirens öppettider:

Annons

Torsdag 22-04

Fredag 23-04

Lördag 23-04
Pusterviks öppettider:

Torsdag 22-03

Fredag 22-04

Lördag 22-04
Oceanens öppettider:

Torsdag 22-02

Fredag 22-02

Lördag 22-02
Musikens hus öppettider:

Fredag 23-03

Lördag 23-03

Hur tar jag mig till Stay Out West?

Det finns Way Out West-bussar från Slottsskogen till Bananpiren och från Bananpiren till Göteborgs centralstation. För att åka med bussarna behöver du köpa ett transportpass. Det kan du göra i informationstältet på festivalen.

Bussarna åker till Bananpiren från Rosengatan var femte till tionde minut mellan 21.30 och 01.00 på torsdagen samt mellan 22.30 och 01.00 på fredagen och lördagen. Från Bananpiren till Centralstationen går bussarna även var femte till tionde minut mellan 00.30 och 04.30 på torsdagen och mellan 01.00 och 04.30 på fredagen och lördagen.

Om du vill ta dig till Stay Out West kommunalt ligger busshållplatsen Frihamnsporten och spårvagnshållplatsen Frihamnen vid Bananpiren. Pustervik ligger vid Järntorget och Musikens Hus och Oceanen vid hållplatsen Stigbergstorget.

Läs mer:

Festivalerna i Sverige 2019 som passar dig

Artisterna som spelar i Sverige 2019 – alla konserter att hålla koll på

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons