Festivalguide inför Lollapalooza: Här är allt du behöver veta

26 jun, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Allt du behöver veta om Lollapalooza
Artister, mat, regler och viktig info! Vi har samlat allt du behöver veta om sommarens kanske hetaste festival Lollapalooza.
Annons

För första gången kommer nu den världskända festivalen Lollapalooza till Sverige och landar på Gärdet i Stockholm med över 70 artister och fyra scener. Nedan har vi samlat all nödvändig information som kan vara bra att ha koll på inför ditt festivalbesök – eller för dig som bara är nyfiken!

Information om Lollapalooza i Stockholm
Inspirationsbild. Bildkälla: TT

Bra att veta om festivalen Lollapalooza:

När är Lollapalooza?

Från fredagen den 28 juni till söndagen 30 juni hålls festivalen på Gärdet i Stockholm. Till en början skulle festivalen bara vara under två dagar, så du som har köpt ett festivalpass innan de förlängde: Grattis! Du kan gå på alla tre dagarna ändå.

Vilka tider gäller?

Området öppnar dörrarna kl 12.00 och stänger efter den sista spelningen som är senast vid midnatt varje kväll.

Annons

Hur köper du biljetter?

Så länge det finns biljetter kvar kan du köpa biljetter hos två återförsäljare: Ticketmaster och Festticket.

Är det någon åldersgräns?

Nej, det finns ingen åldersgräns för Lollapalooza, då ambitionen är att vara en festival för alla. Men om du är under 13 år måste du ha målsmans sällskap för att röra dig fritt på festivalområdet. Det kommer även finnas ett område anpassat för barn som heter Kidsapalooza.

Vad är Kidsapalooza?

Tänk minidisco med mumin, teater och spelningar i barnens smak! Ett litet festivalområde där det kommer finnas något att göra (och äta) för alla barn. Om du behöver är du även välkommen att ta med dig barnvagnen in på detta område.

Hur tar jag mig till Lollapalooza?

Smidigast är om du kan gå till fots, det kommer vara mycket folk och antagligen trångt i kollektivtrafiken. Närmaste tunnelbanestation är Karlaplan, därifrån följer du Valhallavägen rakt fram tills du ser området, det bör inte ta mer än fem minuter att ta dig fram.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Om du väljer att ta dig fram via elsparkcykel eller liknande: Tänk på att vara försiktig och att du måste vara nykter för att köra ett fordon i trafiken.

Hur stort är festivalområdet?

Festivalområdet är 190 000 kvadratmeter stort och det kommer att finnas fyra scener på plats.

Vilka artister spelar på Lollapalooza?

Det kommer som sagt vara över 70 artister som uppträder under helgen, däribland Laleh, Foo Fighters, J Balvin, Travis Scott, Molly Sandén, Hov1, Mares och många fler!

Vilka artister spelar på Lollapalooza i Stockholm?
Bildkälla: lollastockholm.com

Karta över festivalområdet:

Karta på festivalområdet till Lollapalooza
Bildkälla: lollastockholm.com

Vad kan man göra på festivalområdet?

På festivalområdet kommer det finnas över 40 restauranger, en vingård, en ölfestival (med happy hour varje dag mellan klockan 12-16) och massa annat kul.

Annons

Finns det någon efterfest och vad är det för åldersgräns?

Nattklubben Berns i centrala Stockholm håller i den officiella efterfesten och åldersgränsen kommer att vara 20 år. Biljetter till den finns att köpa på Ticketmaster, länk hittar du på Lollapaloozas hemsida.

Finns det en app?

Ja, Lollapalooza-appen finns att ladda ner där appar finns. I den kan du bland annat göra ditt eget spelschema och ta del av information gällande festivalen.

Kan jag komma och gå som jag vill?

Ja, du får gå ut och in hur många gånger du vill om du har en biljett. Dock kan det vara långa köer och du får ingen förtur i kön om du en gång har lämnat området.

Får jag ta med paraply in på området?

Nej, om vädret inte tillåter shorts och linne är det smart att införskaffa något typ av regnskydd redan nu. Du kommer inte få ta med ett paraply in på området. Här kan du läsa mer om vad du får och inte får ta med dig in på området.

Annons

Läs mer:

Annons