Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Facebook lanserar nya reaktionsknappar – så ser de ut

19 apr, 2020 
AvEmma Castman
Svårt att veta hur du ska reagera på olika inlägg på Facebook? Då kan de här två nya knapparna kanske hjälpa dig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För att göra det enklare för sociala medier-användare runt om i världen att visa omtanke i samband med den pågående coronapandemin har Facebook och Facebook Messenger valt att lansera två nya reaktionsknappar.

”Vi lanserar två nya reaktioner på Facebook och Messenger, för att folk enklare ska kunna visa sitt stöd till varandra under denna oförutsedda och speciella situation.”, skriver Facebooks talesperson Alexandru Voica på Twitter.

Till Messenger kommer en knapp som föreställer ett pulserande rödlila hjärta och till Facebook kommer en emoji som kramar om ett litet rött hjärta. Tanken är att symbolerna ska gå att implementera på både bra och dåliga nyheter, och målet är att människor ska kunna stötta folk oavsett vad de går igenom i samband med coronaviruset.

Så använder du de nya reaktionerna

Den kramande emojin gör reaktionsknapparna ”gilla”, ”älska”, ”haha”, ”wow”, ”ledsen” och ”arg” sällskap, och dyker upp när du vill reagera på ett inlägg eller en bild på Facebook. Vad den nya knappen kommer att kallas på svenska är inte officiellt, men på engelska är namnet ”care”, det vill säga omtanke.

Annons

Det pulserande hjärtat finns i Messenger-appen, och syftar till att reagera på meddelanden i chatten. För att kunna använda den nya knappen behöver du hålla ner det ordinarie rödfärgade hjärtat, och klicka på ”använd uppdaterat hjärta”. Se videon längst ner i tweeten för en exakt beskrivning:

Redan för ett par dagar sedan nådde de nya knapparna vissa användare, och enligt Facebook kommer de att rullas ut till samtliga under kommande dagar.

Foto: TT

LÄS MER:

Facebook ska börja gömma likes – här är anledningen

Gå med i ELLEs nya beautygrupp på Facebook

Så begränsar du vad Facebook vet om dig

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons