Facebook lanserar nya familje-emojis — men gör en stor tabbe

Facebook lanserar nya familje-emojis — men gör en stor tabbe

Facebook har lanserat 125 nya alternativ för familje-emojis med flera nya hudtoner att välja mellan — men de verkar ha missat att räkna in blandade familjer.
06 september, 2017

Facebook har skapat 125 nya alternativ för familje-emojis. Den gula figurens hudton har bytts ut till flertalet nya nyanser och det finns en hel radda familjekombinationer att välja mellan.

En sak som de däremot har missat är att skapa emojis för familjer med blandade hudnyanser. I samtliga nya familje-emojis har familjemedlemmarna samma hudton. Anledningen till detta tros vara att det skulle vara svårare att koda just en emoji-ikon med blandade kulörer.

Läs även: Snart släpps dessa nya emojis!

Trots att flera familjer ännu inte finns inkluderade bland Facebooks emoji-alternativ ser vi att detta är ett gott initiativ och kan bara hoppas att utbudet kommer fortsätta att växa så att samtliga familjer runt om i världen kommer att finnas med i framtiden.

För att komma åt funktionen klickar du bara på smiley-symbolen i hörnet på statusfältet, väljer den familjeikon du vill ha och håller i länge på den för att få fram de olika hudtonerna.

Artikeln publicerades först på Femina.

Läs också:

Här är 16 nya emojis vi ser fram emot nästa år

Apple släpper nya emojis – se alla här!