Facebook lanserar dejtingtjänsten Facebook Dating

Facebook lanserar dejtingappen Facebook Dating – med secret crush-funktion. Foto: Imaxtree

Trött på Tinder, Happn och de andra dejtingapparna? Nu lanserar Facebook en egen dejtingtjänst – Facebook Dating. Förutom att matchas med intressanta personer kommer du även kunna se om någon av dina vänner har en secret crush på dig!
02 maj, 2019

Att dejta via nätet och med hjälp av appar har blivit ett av de vanligare sätten att träffa folk på – och nu ska det bli ännu enklare! Nyligen lanserades en ny tjänst som låter dig matcha med folk via Facebook. Det nya med detta är att du även ska kunna se vilka av dina vänner som gillar dig – i smyg!

Facebook Dating finns i 19 länder

Facebooks nya dejtingtjänst Facebook Dating har inte lanserats vitt och brett ännu, men finns hittills live i 19 länder, enligt The Verge. Och tjänsten är redan populär bland användarna.

Se om du har en secret crush bland dina vänner

Den så kallade secret crush-funktionen kan ses som en slags utveckling av den gamla hederliga poke-tjänsten som många använde back in the days. Med secret crush kommer du kunna se vilka av dina vänner som uttryckt ett romantiskt intresserade för dig och du kommer själv kunna uttrycka intresse för upp till nio vänner. Om personen du är intresserad av också använder Facebook Dating får hen en notifikation som meddelar att någon gillar dem. Och om denna person gillar dig tillbaka får ni båda en notis om detta.

Enligt Facebook ska du kunna skicka en secret crush även till dem som ännu inte anslutit sig till Facebook Dating, vilket förhoppningsvis ska leda till att fler går med. För vem vill inte få reda om man har en vän som gillar en i smyg?

”Inte bara för engångsligg”

Till skillnad från Tinder krävs inget svepande för att visa intresse. Istället inleder du konversationer baserat på ett foto eller något i personens profil. Facebook Dating integreras med Facebook-grupper och events, för att uppmuntra till dejtande både online och offline. Du kommer kunna chatta, men inte skicka bilder och precis som att Facebook rekommenderar nya vänner kommer Facebook Dating att rekommendera potentiella matchningar, bland annat baserat på gemensamma intressen.

– Tjänsten är anpassad för att bygga långsiktiga relationer, inte bara för engångsligg, sa Mark Zuckerberg när han presenterade Facebook Dating.

En separat profil för Facebook Dating

Facebook Dating är ingen egen app – likt Messenger – och när tjänsten finns tillgänglig i ditt land kommer du åt den via den vanliga Facebook-appen. Det är gratis och du måste vara minst 18 år för att gå med. Du skapar en separat profil för att dejta med, som är mer privat och inte visar lika många detaljer om dig själv som din vanliga profil.

Det är inte klart när Facebook Dating lanseras i Sverige.

Källa: The Verge, Unilad Foto: Imaxtree

Mer dejting på ELLE:

6 nya dejtingfenomen du bör ha koll på – och undvika

7 varningstecken – då bör du dra på första dejten

Det betyder den nya dejtingtrenden ”sneating”