Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Experten tipsar: Så får du en frisk hud i 4 steg

11 jan, 2019 
AvMaja Söderström Hjelm
Den finaste huden är naturlig, frisk och behöver egentligen ingen make-up för en fin lyster.
Annons

 

Att få den där huden som du förtjänar kräver lite ansträngning. Vissa förändringar i din livsstil måste göras och inte minst – du behöver använda dig av hudvård som ger synbara resultat.

Dr Rachael Eckel är en välrenommerad hudläkare som har jobbat nära Dr Zein Obagi i Beverly Hills, där man behandlat kändisar som Sofia Vergara och Sandra Bullock. Rachael har en hel del att säga om hud och hälsa, och inte minst hur fenomenet ”no makeup makeup” blivit allt mer inne. Trenden i Hollywood är att du ska se till att ha så bra hy att du inte behöver sminka dig. Istället för att använda smink som en concealer för ditt ansikte, ska du använda smink för att framhäva dina drag.

– Använd en mascara för att öppna upp dina ögon. Eller lägg lite rosa på dina läppar. Resten av ansiktet kan du ha rent eftersom du har tagit hand om din hud, säger Rachael Eckel.

Skydd inifrån är framtiden

– Daglig användning av SPF är otroligt viktigt för att du ska få en fin hud! Den nya vågen av solskydd stärker huden inifrån så att den blir stark och tålig. Detta är en hudvårdstrend som vi kommer att se mycket mer av framöver. Daily Power Defense från ZO Skin Health är mitt solskydd inifrån. Efter det toppar jag med ZO Sunscreen+Primer SPF 30 som bland annat innehåller naturligt melanin, säger Dr. Rachael Eckel.

Annons

Expertens bästa tips

Dr. Rachael Eckel delar upp vägen till en frisk hud i fyra steg:

1. Bra hudvård
Nyckeln till en fastare hud, med färre fina linjer och rynkor är hudvård som återuppbygger, lugnar och skyddar huden. Daglig användning av till exempel ZO Skin Health Growth Factor Serum toppat med en–två pump ZO Skin Radical Night Repair var tredje dag ger resultat. Den här kombinationen är ZO Skin Healths mest effektiva behandling för en fastare hud och reducering av fina linjer och rynkor. Om du har ojämn hudton, kan du också ha god effekt av ZO Retinol Skin Brightener.

Annons

2. Tillräcklig sömn
Det är otroligt viktigt att du får tillräckligt mycket sömn. Kroppen och huden jobbar med att reparera skador från till exempel fria radikaler genom att förnya celler och reparera bindväv medan vi sover. Sömn reducerar stresshormonet kortisol, vilket gör det enklare att förebygga skador på celler och andra strukturer i huden på natten.

3. Fritid
Eller down time som Rachael kallar det. Hon menar att fritid, en semester då och då samt vettiga arbetstider bidrar till att göra vår kropp, hälsa och hud en stor tjänst. Stäng av mobilen och datorn, vårda dina relationer och umgås med släkt och vänner så mycket du kan. Om du mår bra och stressar mindre kommer du att se tydliga resultat på huden.

4. Nyttig mat

Dr. Eckel menar bestämt att mindre socker och snabba kolhydrater ger en finare hud. Försök också att skära ner på salt och processad mat. När du äter mat med högt sockerinnehåll tas sockret upp direkt i blodet och binder sig till proteinmolekyler – även de som finns i kollagen och elastin, vilka bidrar till att hålla huden fast och ungdomlig. Sockret tär på kollagenet och elastinet, vilket leder till slappare hud med linjer och rynkor.

ZO Skin Health Sunscreen+Primer SPF 30 skyddar huden och ger ett jämnt underlag för make up. Med naturligt melanin och en lätt brun färg.
ZO Skin Health Radical Night Repair bidrar till att ge en friskare och fastare hud med finare lyster och jämnare yta.
ZO Skin Health Daily Power Defense ger daglig DNA-reparation och antioxidantskydd, vilket stärker huden.
ZO Skin Health Growth Factor Serum bidrar till att återupprätta hudens funktionalitet, elasticitet och förbättrar ojämn hudton.
ZO Skin Health Retinol Skin Brightener bidrar till att reversera tecken på åldrande genom att förbättra hudens färg, fasthet och textur. Det förebygger också framtida skador.

Du hittar din närmaste ZO Skin Health klinik på www.hudhelse.com

Annons