Personer som fixar med blommor är snällare än andra

Intresset för växter tycks vara större än någonsin! På både Facebook och Instagram tar växtkontona över. Och ja, det är bara att säga grattis världen! Varför? Växtpersoner är helt enkelt liiite bättre än alla andra.
04 juni, 2018

Less på all politik på Facebook och alla poseiga bilder på Instagram? Ja, du är förmodligen inte ensam. Morgan Doane kände precis likadant. Han tog bort sin Facebooksida och la istället allt krut på sitt Instagramkonto om växter.

Morgan Doane förklarar

– Jag behövde en fristad, förklarar han för Vanity Fair.

I dag driver Morgan växtkontot @plantingpink – med nära 100 000 följare. Han är långt ifrån ensam om att älska växter – och han är långt ifrån ensam om att vilja sprida bilder på sina blommor och blad på sociala medier. Växttrenden är onekligen här för att stanna. Och intresset för grönt är större än någonsin. På Facebook dominerar grupper som Växtgäris och på olika ställen över hela Sverige anordnas sticklingsloppisar och fester för människor med gröna fingrar.

Jamie Song, som driver kontot @jamies_jungle, är inne på samma spår som Morgan Doane. Han menar att personerna som följer hans konto, som som engagerar sig i sina egna och andras växter (genom tips, råd och annat) är ”otroligt snälla”.

– På växtkontona är det växterna som är stjärnorna, säger han.

På dessa konton finns varken avundsjuka eller hårda ord. Inget hat. Ingen dålig stämning.

Anders Røyneberg står bakom kontot @arcticgardener och arbetar som sjuksköterska inom psykiatrin. Han har en förklaring till den goda tonen på växtkontona och liknande communitys.

– Plant people är sällan mobbare, slår han fast.

Att odla och vårda plantor är dessutom bra för vår psykiska hälsa, menar Anders.

– När man odlar saker, får saker att växa, så hyllar man livet, säger han.

Foto: Instagram @plantingpink @arcticgardener

Läs mer:

Så tar du sticklingar av 4 trendiga växter – steg för steg

Trendspaning: Så här inreder vi med växter 2017

Glöm mattrenden – nu är det växter som gäller!