Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Enkla knep för ett bättre och roligare sexliv

06 aug, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Oavsett om du befinner dig i en lång relation eller lever som singel finns det tips och trix som gör susen för sexlivet. Här är fyra exempel!
Annons
Så har pandemin förändrat svenskarnas sex- och onanivanorBrand logo
Så har pandemin förändrat svenskarnas sex- och onanivanor

I en intervju med brittiska Metro har sex- och relationsterapeuten Laura Vowels delat med sig av sina bästa tips för ett trivsamt, välmående och sunt sexliv. Visste du till exempel att ett välfungerande sexliv ofta handlar om förmågan att kunna hänge sig och njuta?

1. Var uppriktig

Öppen och ärlig kommunikation när det kommer till sex gör underverk för njutningen.

"Var inte rädd för att be dina sexpartners att ändra eller sluta med något om det inte känns bra, samtidigt som du uppmuntrar dem att göra det samma. Ärlighet gör er mer sammansvetsade, och bidrar till att allt känns roligare", säger Laura Vowels.

Annons

Kom ihåg att en transparent dialog kan bidra till att till och med första sexet blir njutbart.

2. Ha sex av rätt anledning

Om du upplever det som att du använder sex som en mekanism för att slippa ta itu med problem eller dämpa negativa känslor bör du be om hjälp. Att söka distraktion i till exempel sex kan göra att man blir mer eller mindre beroende av sexet som en flyktväg i stället för att det associeras till något lustfyllt och härligt.

"Innan du njuter av en sommar av lust är det viktigt att du inte använder sex som en hanteringsmekanism eller en form av distraktion från eventuella negativa känslor", säger Laura och fortsätter:

"Om du upplever att du känner så kan det vara ett resultat av ett underliggande hälsoproblem som till exempel ångest eller depression".

3. Var mer närvarande

Det är lätt hänt att vi blir nervösa och vilse i våra egna huvuden ibland, men när det gäller sex kan vi få ut mer av njutningen genom att fokusera på nuet.

Annons

"Att vara mer närvarande under sex innebär att fokusera på de känslor du känner och inte låta påträngande tankar ta över upplevelsen, till exempel oroa dig för hur du ser ut eller vad din partner tänker", kommenterar Laura Vowels.

4. Sätt gränser

Sist men inte minst, våga sätt gränser – och värna om dem. Bland det viktigaste när det kommer till sex är att endast göra sådant som känns bekvämt för en själv. Påtryckningar och tjat är inget du ska acceptera.

"Det är din kropp, och det handlar om vad du känner dig bekväm med att göra", avslutar Laura.

Foto: TT

Annons