Elsa Billgren skriver bok om Gotland – släpps i vår

25 aug, 2020 
AvKatarina Matsson
Elsa Billgren skriver boken Elsas Gotland
Elsa Billgrens nya bok Elsas Gotland är en berättelse om sorg, loppisbesatthet, inredning, mat och kärleken till en ö. (PS. Missa inte hennes bästa tips till dig som också vill skriva en bok!)
Annons

Grattis Elsa! Berätta om Elsas Gotland! Vad handlar boken, som släpps i vår, om?

– Boken är en livsstilsguide, djupdykning i sommar och berättelse om sorg, loppisbesatthet, inredning, mat och kärleken till en ö. Det är mitt sommarliv i vårt sekelskifteshus på Gotland och resan jag gjort under åren där. Med huset, ön och sommaren som ramverk till sorg och lycka. Fylld av recept, menyer, idéer, tankar, pepp och förhoppningsvis en transparens.

Hur fick du idén?

– Den kändes så himla självklar för mig. Sommarlivet på Gotland som jag delar med mig av på blogg och Instagram är alltid uppskattat då det kanske är mer närvarande än livet i stan och jag drömmer om att skapa en bok som är som ett tv-program. En hel värld.

Annons

Vad har varit roligast respektive svårast med boken hittills?

– Det roligaste har varit att fotografera med Mira Wickman. Vi har verkligen funnit varandra kreativt. Det svåraste har varit att inte censurera mig själv i mina texter och att få till recept och menyer exakt så perfekta som jag vill ha dom.

Flera av dina bästa vänner är författare och du har själv skrivit flera böcker, bästa tips du fått?

Annons

– Jag har försökt att vara så närvarande själv som möjligt i processen och det är också tipsen jag fått. Låta boken ligga nära mig, då är det enklare och känns mer självklart vilken väg man ska gå med ord, bild och innehåll.

Bästa tipset du själv vill ge den som drömmer om att skriva en bok?

– Börja med det som känns mest, låta orden bara komma och inte stanna upp i självcensur.

Hur lyckas du upprätthålla balansen i livet när livet och jobbet är så sammanlänkat?

– Jag är van efter många år som frilans att balansera jobb och fritid, men i den här boken har gränsen suddats ut. Jag ser det som en present till mig själv och mitt sorgearbete. Att få ge den här tiden något så konkret som en bok att spara och bläddra i under hela livet sen.

Annons

Bästa tips till andra som kämpar, särskilt i dessa tider då många jobbar hemma?

– Att hitta någon att arbeta med är nog mitt bästa tips. Bolla idéer eller bara sitta tysta bredvid varandra med varsin dator. Jag tror vi behöver känna gemenskap nu, men kanske på ett nytt sätt.

Här kan du läsa mer om boken!

Foto: Mira Wickman 

LÄS MER:

Annons
Annons