Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

ELLEs oktobernummer finns ute nu – Cia Jansson listar sina höjdpunkter

12 sep, 2018 
AvCia Jansson
ELLE Sverige oktober 2018
Nu finns ELLEs oktobernummer i butik! Chefredaktör Cia Jansson listar sina höjdpunkter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

”Trender är något som avhandlas på daglig basis här på ELLE, men det behöver inte alltid handla om mode och livsstil. På sistone har vi diskuterat ordet rutin, som i frukostrutinen, skönhetsrutinen, morgonrutinen, kvällsrutinen … Här i tidningen speglar ordet exempelvis intervjuformatet Skönhetsrutinen där en person – i det här numret Izabella Scorupco – guidar och inspirerar oss med sin dagliga beautyrutin, favoritprodukter och skönhetsknep.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Men nu har det smugit sig in ett annat, mer laddat och andligt ord, nämligen ritual. Frukostritual, skönhetsritual, klä på sig-ritual – visst blir en nyfiken! Det känns intimt, nästan andligt, och ger en annan laddning. Ett exempel: min frukostrutin har blivit min ritual – jag vaknar före de andra i familjen, fyller kaffebryggaren med franskrostat, lutar mig tillbaka i fåtöljen och låter sinnena vidgas. En lugn kontemplatorisk stund infinner sig, en slags miniritual som upprepas varje morgon och ger mig styrka inför dagen. Balansen brukar vara i en sisådär en halvtimme, för att i nästa sekund bytas mot en ny ritual (eller egentligen rutin): att gräva och rota runt i garderoben för att hitta något att ha på sig. Även där samma visa varje morgon. Många förknippar ordet ritual med obskyra krafter och om det för några år sedan romantiserades kring vampyrer så är det häxornas tid nu. Läs artikeln Häxkonst så förstår ni vad jag menar.

Annons

En person som trollbinder alla just nu och som med hela sin härliga energi och magnetiska kraft har hundratusentals följare på Youtube och i andra sociala medier är ELLEs influencer Margaux Dietz. Vi var så nyfikna på henne att vi bad influencerässet Sandra Beijer att intervjua henne.

I det här numret av ELLE kan du också ta del av höstens bästa köp. Våra eminenta redaktörer har botaniserat bland moderiktiga fynd från våra svenska kedjor, valt budgetvänliga favoriter till beautyskåpet, letat prisvärda inredningstips och hittat de trendigaste jeansköpen.

Och, så klart: Daglig inspiration, tips och läsning på elle.se. Varje dag.

Trevlig läsning!”

Beställ oktobernumret och få hem det hemskickat till dig >

ELLE omslag oktober 2018
ELLE omslag oktober 2018
Annons