Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

ELLEs Emma Svensson skrev en bok om kärlekskrisen

14 maj, 2020 
AvKatarina Matsson
Emma Svensson ny bok
Hon blev dumpad sex veckor efter sitt bröllop. Det blev startskottet för Emma Svenssons bok Honeymoon, hejdå & bergen som väntar – och första steget mot att leva drömlivet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLEs Emma Svensson blev dumpad sex veckor efter sitt bröllop – en händelse som fick henne att sluta kompromissa, hitta sig själv och leva sitt drömliv. I nya boken Honeymoon, hejdå & bergen som väntar (högst upp på ELLEs sommarläsningslista!) berättar hon om händelsen. Vi ville veta mer!

Vilken hemsk upplevelse, men hur fick det dig att förändra ditt liv?

– Jag var väldigt noga med att fokusera på mig själv efter breakupet. Att inte fastna i ilska och bitterhet över det som hänt utan att se det som en möjlighet att göra allt jag drömt om. Jag var också noga med att inte kasta mig in i ett reboundförhållande utan bli stark på egen hand innan jag träffade någon ny.

– Jag hade nog känt under förhållandet att jag hade kompromissat bort mig själv, så nu kunde jag äntligen följa mina drömmar fullt ut. Sedan dess har det varit stort fokus på äventyr och jobb i stället för ett vanligt stads- och familjeliv.

Emma Svensson fotograf forfattare
Emma Svensson har insett att hon kanske inte vill ha ett traditionellt förhållande.

Hur har det ändrat ditt dejtingliv?

– Jag tror att jag har blivit mycket mer öppen genom att säga ja till saker. Jag har träffat killar i de mest random situationer: På ett berg, på ett flyg, på en expedition, i en lift … Tidigare har jag kanske inte fångat upp dessa stunder på samma sätt som jag gör i dag.

Annons

– Jag har också använt mig av olika dejtingappar, men alltid varit väldigt selektiv. Jag har inte tid att sitta och underhålla någon i all evighet, så har träffat ganska få på det sättet. Men jag har upplevt många romanser över hela världen. One night stands är för mig helt ointressant. Det måste finnas en lovestory, även om den inte varar längre än ett par dagar, för sedan har jag befunnit mig på andra sidan jorden.

Emma Svensson skrev Honeymoon, hejdå & bergen som väntar med utgångspunkt i sitt livs kärlekskris.
honeymoon hej da och bergen som vantar av Emma Svensson

Har det ändrat din syn på kärlek och relationer?

– Jag tror att min egen utveckling och mina insikter de här åren har förändrat min syn på relationer. Jag har insett att jag kanske inte ens vill ha ett traditionellt förhållande. I vanliga fall reser jag för mycket för att ha den tid och energi som förväntas. Dessutom vill jag träffa någon som också älskar äventyr och har en liknande livsstil vilket är väldigt svårt i Sverige. Så hittills dejtar jag nästan bara utomlands.

Annons

– Just nu har jag en kille på deltid i Alperna. Vi ses när vi har tid och möjlighet. Det sista jag vill är att leva förortslivet i Stockholm med allt vad det innebär. Men jag är en obotlig romantiker. Jag tycker om att vara kär. Jag har inte gett upp kärleken. Jag har bara insett vad som passar mig bäst i mitt liv just nu. Sedan kanske det kommer se annolunda ut i framtiden.

Hur mår du i ditt liv i dag?

– På många sätt har jag nog aldrig mått så bra i mitt liv som nu. Jag vet vad jag vill och vad jag inte vill. Men man behöver lite livserfarenhet för att komma dit. Jag är mer avslappnad och öppen och det är väldigt befriande. Att jag kanske ses som konstig bara för att jag inte följer normen är inget jag bryr mig om. Och det är så himla skönt. Jag är extremt obrydd.

Text: Katarina Matsson Foto: Jasmin Storch m fl

LÄS MER:

Emma Svensson: ”Att bli dumpad var början på mitt livs äventyr”

18 kändisars kloka ord om kärlek och relationer

Josephine Bornebusch gör relationsserie om social distansiering

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons