ELLE och Fotografiska bjuder in till exklusiv medlemslunch med Elizaveta Porodina

Elizaveta Porodina

ELLE x Fotografiska Stockholm bjuder in ELLE Members till en exklusiv medlemslunch där utställningsaktuella fotografen Elizaveta Porodina står i fokus!
08 februari, 2022

Fotografen Elizaveta Porodina intar Fotografiska den 18 februari! Hon har anlitats av modehus som Dior, Louis Vuitton, Moncler och Carolina Herrera och är ett av de hetaste namnen inom modefotografin just nu. På premiärdagen av Elizaveta Porodinas nya utställning Okna intervjuas hon av ELLEs chefredaktör Cia Jansson till Fotografiskas utsikt som scenografi. Nu finns det möjlighet för dig som ELLE Member att säkra en plats på inspirationslunchen åt dig och en vän! (Obs! Först till kvarn!)

– Elizaveta är en vår tids mest spännande bildskapare, som rör sig friktionsfritt mellan mode och konst och låter dessa skapa energi från varandra i sitt skapande. Jag ser så mycket fram emot att få veta mer med henne och dela den här stunden med er, säger Cia Jansson, chefredaktör på ELLE.

Elizaveta Porodina

Moskvafödda fotografen Elizaveta är utbildad psykolog men plockade i 20-årsåldern upp kameran och blev snabbt framgångsrik inom fotografin. Hon har även hyllats för att utmana stereotyper om mänsklig skönhet.

När pandemin senare orsakade arbetsbrist och fotografer la ner kameran valde Elizaveta Porodina en annan väg: Med hjälp av zoom utvecklade hon en egen, ny teknik och stil som många snabbt kom att efterfråga och efterlikna. Elizaveta säger själv att det var den enda vägen för henne: Att utvecklas och anpassa sig är konstnärens sanna natur.

ELIZAVETA PORODINA

Nya Utställningen OKNA

Den aktuella utställningen Okna (som betyder fönster på ryska) är en reflektion över fotografen Elizaveta Porodinas senaste år och de bilder som kommit till under den tiden. Hennes bildspråk är surrealistiskt och färgstarkt, drömskt men ibland också skrämmande där tårar och vatten är återkommande teman. Inspirationen hämtar hon från barndomens Ryssland, konsthistorien, film och religion.

Utställningens globala premiär sker den 18 februari och visas till och med 12 juni 2022. Den kommer sedan visas på Fotografiska i Berlin och Fotografiska i New York.

Fotografi Elizaveta Porodina
ELIZAVETA PORODINA

ELLE X FOTOGRAFISKA 18 februari

Antalet platser till den exklusiva medlemslunchen, fredagen den 18 februari, är begränsat och gäller för dig som är ELLE Member (20 st medlemmar som får ta med sig en vän!). Samtalet och lunchen är gratis för dig som medlem och därefter får ni dessutom fri tillgång till Fotografiskas utställningar. Det är först till kvarn som gäller så signa upp dig och vännen du vill ta med som ELLE Member för chansen att säkra två platser till inspirationslunchen!

Så gör du FÖR att säkra två platser

  • Bli ELLE Member (signa upp dig och din vän gratis här!)
  • Klicka på erbjudandet på Min sida för att se koden
  • Maila den rätta koden tillsammans med era fullständiga namn till
    [email protected] och märk mailet med ELLE x Fotografiska
    (OBS! Först till kvarn gäller. Anmäl intresse senast 11 februari).

Det är först till kvarn som gäller. Alla som får två platser kommer meddelas via mail, då kan du även ange eventuella allergier.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vänligen avboka din plats om du känner av symptom.

Fredagen den 18 februari:

11.30 Insläpp från huvudentrén på Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22
12:00 Välkommen & lunchservering
12:15 Samtal Cia & Elizaveta
13:00 Insläpp till utställningarna

Inspirationslunchen är ett samarbete mellan ELLE och Fotografiska.

För mer information om utställningen besök Fotografiskas hemsida!

Varmt välkomna!

LÄS MER OM OCH BLI ELLE MEMBER HÄR

Gå med i ELLE Member – vårt nya community
0:60

Efter reklamen: Gå med i ELLE Member – vårt nya community

(0:60)

Slå på ljud