ELLE-bloggarnas 6 bästa boktips!

Feminism, nostalgi och kalla kårar. ELLEs bloggare tipsar om böckerna du inte får missa i sommar.
06 juli, 2016

Från läskiga deckare till välskriven poesi och feministisk prosa – ELLEs bloggare ger dig hela spektrat för en spännande och intellektuell sommarläsning. Allt du behöver göra är att lägga fötterna på bordet eller vila huvudet i hängmattan.

Boktips-Elsa

ELSA BILLGREN
Bonjour tristesse av Françoise Sagan (Albert Bonniers förlag)

Tidlös 50-talsklassiker som utspelar sig på Franska rivieran, men går lika bra att sträckläsa på vilken soldränkt semesterstrand som helst!

Boktips-Kakan

KAKAN HERMANSSON
Catrine och rättvisan av Hanna Olsson (Pocky förlag)

En modern klassiker om hur mäns sexualiserade våld mot kvinnor genomsyrar samhället. Vill du läsa om en av Sveriges största rättsskandaler, ur ett feministiskt perspektiv med klassanalys, våga öppna denna bok! För mig handlar detta inte bara om upprättelse för den mördade kvinnan Catrine da Costa, utan om ett samhälle där kvinnor som utsätts för prostitution negligeras och förtrycks systematiskt.

Boktips-Hanna

HANNA STEFANSSON
Salt. av Nayyirah Waheed (Create Space)

Har inte varit så mycket för poesi tidigare, men efter att en kille jag dejtade läste dikter framför en brasa för mig är jag hooked. Min kompis Jeanette tipsade om boken Salt.

Boktips-Emilia

EMILIA DE PORET
Just kids av Patti Smith (Brombergs bokförlag)

En underbar kärlekshistoria om musik, kreativitet, konstnärskap och New York. En förtrollande bok som både berör och underhåller. Jag riktigt längtar efter att få läsa den igen.

Boktips-Nina

NINA CAMPIONI
Spåren vi lämnar efter oss av Pernilla Ericson (Harper Collins Nordic)

Den här debutromanen får mig att rysa! Läskig, spännande och oerhört bra. En feministisk deckare, bara en sådan sak.

Boktips-Brita

BRITA ZACKARI
En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie (Albert Bonniers förlag)

En otroligt drabbande berättelse om systerskap från kvinnan vars föreläsning om feminism blivit samplad av Beyoncé i låten Flawless. Perfekt semesterbok eftersom den är omöjligt att lägga ifrån sig, plus att det känns som att man är i Nigeria, så ifall det regnar ute kan ju det vara en tröst.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: