Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

4 stilfrågor till Ebba & Emilia om deras nya bok

05 sep, 2015 
AvOlle Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Lagom till att det är dags att vässa höstgarderoben lanseras boken Säker stil, guiden till den perfekta garderoben av modekunniga Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret.

Elle ställde fyra frågor till duon.

Emilia, hur kommer det sig att ni har skrivit en bok tillsammans?

– Ebba och jag har känt varandra länge och har egentligen ganska olika stil. Men när vi var mammalediga samtidigt insåg

vi att vi trots det nästan alltid dök upp i liknande kläder. Svarta byxor med en vit skjorta eller en svart stickad tröja. Tidlöst och enkelt. Det var så fröet till boken såddes.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Utgångspunkten i boken är ”Scandi chic”, vad står det för?

– Vi har skrivit en bok vi själva saknat. En superpraktisk handbok med avstamp i vårt skandinaviska mode – som i internationell press ofta kallas Scandi chic. För oss står det för en praktisk och elegant look som man alltid kan förlita sig på.

Vad består den perfekta garderoben av?

Annons

– Ett antal väl valda nyckelplagg som tar dig från morgonmötet till middagen på kvällen. Ett slags vardagsuniform. Det gäller för var och en att hitta sina egna basgarderobsfavoriter. För mig är det ett par jeans och en smokingjacka.

Bästa tipset inför höstshoppingen?

– Handla strategiskt och mer genomtänkt. Köp gärna färre plagg av bra kvalitet. Eller som Vivienne Westwood uttryckt saken: ”Köp mindre, välj klokt och mixa allt.” Det är sundare både för plånboken och miljön. Men jag vill också tillägga att det är viktigt att alltid fortsätta inspireras. Livet går vidare och det bör även din stil göra!

Alla  med garderoben full av felköp kan få hjälp av Emilia och Ebba.

Annons