Doritos lanserar "tysta" tjejchips

Därför ska Doritos lansera "tysta" tjejchips.

"Ladyfriendly Doritos" är alltså ett chips som inte låter lika mycket när man äter dem, för det tycker kvinnor är lite skämmigt enligt företaget.
07 februari, 2018

Jaha, då var vi här igen. Först var det Bic som tog fram sin rosa tjejpenna ”Bic – For Her” (2012), och sedan var det Cosmopolitan och SEAT som tog fram en lättparkerad tjejbil (2016). Man skulle kanske kunna tro att dessa hårt kritiserade lanseringar hade fått företagen att tänka till – men icke.

I en intervju med Freakonomics förklarar Doritos-vd:n Indra Nooyi att insikter kring skillnader mellan könen driver produktutvecklingen på Doritos framåt.

Anledningen till Doritos ”tysta” tjejchips

”Kvinnor gillar inte att tugga för högljutt runt folk. Och de gillar inte heller att slicka på deras fingrar eller att hälla i sig de små trasiga bitarna och kryddorna i munnen.”

Så nu har Doritos alltså tagit fram tysta tjejchips som inte ska kladda av sig på fingrarna och som ryms i handväskan. För Indra Nooyi förklarade även att ”kvinnor älskar att bära runt på snacks i deras handväskor”.

Det dröjde så klart inte särskilt länge förrän folk återhämtade sig efter sina tappade hakor och tog till orda på Twitter.

Så, tjejer, luta er tillbaka med era tysta och kladdfria chips. Vi har nu uppnått jämställdhet.

Läs mer:

Cosmopolitan lanserar lättparkerad tjejbil… vänta va?

14 feministiska sommarprat som alla borde lyssna på

Feministiska framsteg i Sverige och världen 2018

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: