Det här dagdrömmer nästan alla om när de är på jobbet

Det här dagdrömmer nästan alla om när de är på jobbet

Brukar du drömma dig bort till en finkornig sandstrand och ett böljande hav samtidigt som du sitter på jobbet? Då är du inte ensam.
20 november, 2019

Brukar dina tankar vandra iväg samtidigt som du sitter på ett möte eller håller på att bocka av dagens to do-punkter på listan? Då är du inte ensam. Att dagdrömma är vanligt – och kan till och med vara något positivt. Tidigare forskning har nämligen visat att personer som titt som tätt låter tankarna vandra iväg  också brukar vara smartare och mer kreativa.

Så länge det du gör samtidigt som du dagdrömmer inte blir lidande behöver det inte vara dåligt att låta tankarna vandra fritt, menar forskare till studien.

Men vad brukar vi dagdrömma om när vi sitter på det där mötet? En ny amerikansk studie visar att många faktiskt återkommer till samma tankar.

En majoritet drömmer om sin nästa resa

Studien visar att hela 82 procent dagdrömmer om samma sak – nämligen att åka iväg på semester, det skriver bland annat Travel pulse som har rapporterat om studien.

Undersökningen visar även att vi i genomsnitt tillbringar 200 timmar om året med att dagdrömma om kommande semestrar, en siffra som motsvarar hela 25 arbetsdagar på ett år.

Den nya studien är gjord av Onepoll i samarbete Apple Vacations, och resultatet är baserat på svar från 2 000 personer.

Foto: HBO

Läs mer: 

Drömjobbet: Öluffa på lyxresa i Grekland – och få betalt!

Weekendresa i höst eller vinter? Här är Europas mest prisvärda städer

9 bra tips för dig som ska resa ensam på nästa semestern