Det här betyder färgerna på alla hjärtemojis

Det här betyder färgerna på allaemojihjärtan

Rött, grönt, gult eller rosa. Vilken hjärtemoji är din favorit? Och visste du att de olika färgerna kan ha olika betydelser?
02 september, 2020

1. Rött hjärta ❤️

Vi börjar med det klassiska röda hjärtat som för många är favorithjärtat! Den symboliserar kärlek och kan både användas i romantiska sammanhang eller när du vill uttrycka din kärlek eller ditt stöd till nära och kära.

På Snapchat betyder det röda hjärtat att du och din kompis har varit bästisar i två veckor i rad.

2. Gult hjärta 💛

Nej, gult är inte fult. Det är en en glad och optimistisk färg som ofta är kopplad till lycka och vänskap. I Snapchat-världen betyder det gula hjärtat att ni är bästa vänner och att ni skickat flest snaps till varandra. Ett gult hjärta är med andra ord perfekt att skicka till sina vänner, eller till någon som börjar bli lite mer än en vän…

3. Orange hjärta 🧡

Orange symboliserar omtanke, värme och lycka. Det är en blandning mellan det röda och gula hjärtat, där rött står för kärlek medan gult för vänskap. Ett orange hjärta är därför en kombination av både kärlek och vänskap. Men se upp om din crush skickar ett sånt hjärta till dig! Vissa personer safear med den om de inte vågar skicka ett rött hjärta.

4. Grönt hjärta 💚

Även om många förknippar den gröna färgen med avundsjuka, behöver det här hjärtat inte symbolisera det. Istället används det flitigt i olika klimat- och miljösammanhang. Den har blivit riktigt poppis bland vegetarianer, veganer och plantälskare. Eller bland de som bara älskar färgen grön.

5. Blått hjärta 💙

Okej, här kommer en emoji som har olika betydelser. Vissa menar att de flesta killar använder det blå hjärtat (inte för att det är en typisk killfärg) utan för att blått är förknippat med ytlig bekantskap. Medan andra associerar färgen med trygghet, harmoni och lojalitet.

6. Lila hjärta 💜

Det lila hjärtat används för att få något att kännas gulligt och mysigt. Den passar bra ihop med enhörningen och glitter-emojin, som får din caption till Instagram att uppfattas drömmig och sagolik.

7. Svart hjärta 🖤

Det svarta hjärtat är motsatsen till det röda hjärtat och associeras ofta med döden, elakhet eller likgiltighet. Men många använder den också i sina ootd (outfit of the day)-captions på Instagram. I det sammanhanget bidrar den till en stilren eller cool känsla.

8. Brustet hjärta 💔

Man kan inte misstolka ett krossat hjärtat, men denna emoji behöver inte alltid förknippas med djup hjärtesorg. Med andra ord, du kan använda den även om du inte har blivit dumpad.

9. Hjärt-utropstecknet ❣️

Utropstecknet format som ett hjärta är gulligt och härligt. Emojin betyder att man är taggad på kärlek eller livet. Men undvik den under allvarliga konversationer.

10. Två rosa hjärtan 💕

Denna flirtiga och gulliga emoji kan du skicka till alltifrån din BFF till din crush. På Snapchat betyder denna symbol att ni har varit bästisar i två månader i sträck.

11. Rosa hjärta som glittrar 💖

Ett rosa hjärta som glittrar – finns det någon finare emoji? Skulle inte tro det. Detta hjärta sparar du till de som verkligen, verkligen förtjänar det lilla extra. Bara för att det är ett hjärta betyder det inte att du sänder romantiska signaler.

12. Rosa hjärtan som kretsar kring varandra 💞

Precis som de andra två rosa hjärt-emojisarna så kan denna emoji användas i flirtiga sms till någon som du är förälskad i.

13. Rosa hjärta som växer 💗

Ett växande hjärta eller ett hjärta som slår, kan du skicka till personer som du tycker extra mycket om. Hjärtat symboliserar att dina känslor växer eller slår extra starkt för dem. Det behöver inte ha någonting med romantik att göra, utan kan användas i både familj- och kompis-gruppchatter.

14. Rosa hjärta som studsar 💓

Ett studsande hjärta kan bara betyda en sak. Att du är pepp på MYS! Och det kan vara alltifrån att baka kokosbollar med din BFF till att mysa med din kärlek.

15. Rosa hjärta med en pil i 💘

Denna hjärtemoji är lite bortglömd och har hamnat i skuggan av de andra. Men får man en sån skickad till sig  ska man veta att man är väldigt speciell för just den personen. Denna emoji är inspirerad av den romerska kärleksguden Amors pilar och symboliserar nyfunnen kärlek eller lyckad matchmaking.

16. Rosa hjärta med en rosett 💝

Den gulliga hjärtemoji med en rosett liknar en chokladask eller present. Passar jättebra om du ska gratta din mamma på mors dag eller att skicka till dina kompisar på alla hjärtans dag.

Av: Annie Li Eriksson Foto: Imaxtree

LÄS MER: Nya emojis för 2020 – här är hela listan