Det bar Kate och Meghan på prins Louis dop

Det blev en modefest under dopet av prins Louis.

Det blev som väntat en kunglig modefest när Storbritanniens yngsta prins Louis döptes vid en ceremoni med familj och vänner.
10 juli, 2018

Det kungliga dopet av prins Louis Arthur Charles blev en intim tillställning i The Chapel Royal vid St James Palace med endast den närmaste familjen och gudföräldrar närvarande.

Drottning Elizabeth och prins Philip hade dock förhinder att närvara, men hovet har gått ut och förklarat att den 92-åriga monarken uppges ha åtaganden på annat håll och prins Philip som nyligen opererades är dessutom pensionär sedan ett år tillbaka.

Se bilderna nedan

Prins Louis anländer till sitt dop i Catherines famn.

Prins Louis anlände till sitt dop i Catherines famn.

Bland gästerna fanns i alla fall prins Charles och Camilla, nygifta prins Harry och Meghan samt Kates föräldrar, hennes syster Pippa Matthews med maken James Matthews och brodern James Middleton. Utöver dem fanns prins Louis fem gudföräldrar med respektive makar bland de inbjudna.

De fem gudföräldrarna är Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, The Lady Laura Meade, Mrs Robert Carter och Lucy Middleton.

Kate anlände till dopet i en cremevit outfit som gick ton i ton. Den v-ringade klänning från med en liten puffärm kommer från Alexander McQueen, samma modehus som skapade hennes bröllopsklänning samt hennes tidigare dopklänningar. I håret hade hon en matchande blomförsedd coiffe.

Huvudpersonen för dagen, prins Louis, bar en replika på den kungliga dopklänningen, som alla kungliga barn döpts i sedan 1841. Prins William valde en blå kostym med en slips i en ljusare blå nyans, prinsessan Charlotte bar en blåblommig sommarklänning och prins George marinblå kortbyxor och skjorta.

Camilla bar en a-linjeformad vit klänning med pärlbroderier och en matchande vit hatt.

Meghan bar en båtringad olivgrön klänning från Ralph Lauren med en hatt med ett skirt brätte i samma ton samt skor i mörkgrön mocka, Harry bar en mörkblå kostym med en ljust turkost färgad slips.

Efter dopceremonin bjöds gästerna in på te hos Charles och Camilla i Clarence House där det serverades en bit doptårta – som faktiskt är en del av den stora bröllopstårtan som Kate och Will serverade i samband med sitt bröllop 2011.

Källa: Harpers Bazaar

Foto IBL, Stella Pictures

Läs mer:

Därför har Meghan Markle alltid för stora skor – och det är så smart!

Nu kan Meghan Markles andra bröllopsklänning bli din

Dolda kopplingen mellan Meghan Markles och Amanda Schulmans bröllopsklänningar