Denna pittoreska italienska by kan betala dig för att flytta dit

Har du någonsin känt dig lockat att sälja allt och bara dra? Då är det här det ultimata tillfället att faktiskt överväga det på riktigt– i den här lilla byn i Ligurien vill borgmästaren betala alla som flyttar dit.
11 maj, 2017

Det är borgmästaren Daniele Galliano i byn Bormida som har lanserat en idé att byn att börja betala för nya invånare. Anledningen är enkel: den håller på att  avfolkas. Byn, som ligger 420 meter över havet i nordvästra Ligurien, har för närvarande 349 invånare, befolkningsmängden har minskat de senaste åren när de unga flyttat in till den närmaste stora staden Savona, eller andra större orter för att få jobb.

LÄS OCKSÅ: BOENDET SOM FÅR OSS ATT VILJA ÅKA TILL ITALIEN

De som känner sig manade att flytta till den lilla byn kan se fram en check på upp emot 2000 euro, cirka 19 000 kronor.

Då ingår även ytterligare ett luckrativt erbjudande, hyran ligger på endast 50 euro i månaden, cirka 480 kronor. Den som väljer att flytta till byn får dock ansvara för att hitta sin försörjning själv och vara beredd på ett ordentligt miljöombyte:

– Det finns inte så mycket att göra här. Men livet är enkelt och naturligt, vi har skogar, getter, kyrkan, och massor av god mat. Livet kommer definitivt bli stressfritt, säger den lokala krögaren Oddone Guiseppe till lokaltidningen Amedeo Alloca.

Erbjudandet är dock inte i hamn än, det behöver förankras av regionfullmäktige i Ligurien först, men visst är det en intressant idé att betala nya invånare för att öka inflyttningen?

Källa: The Guardian

Artikel av: Femina

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: