Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

"Den här fredagen är en Sad girls club day"

20 jan, 2017 
AvLisa Arnell
I dag svärs Donald Trump in som USA:s 45:e president. Men det är inte alla som tycker det är en dag att fira, över hela världen hörs protester – sida vid sida med de som jublar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Fredag den 20 januari 2017 kommer för alltid vara dagen då Donald Trump blev president i ett av världens mäktigaste länder. Men det kommer också att minnas som en motreaktionernas dag där allt ifrån stora marscher till mindre aktioner arrangerades över hela världen.

Ett exempel på några som inte tycker den nya presidenten är toppen är bandet The Magnettes från Pajala. Du kanske känner igen dem från dokumentären A Pajala State of Mind som handlar om bandet och som visats flera gånger på SVT. Bandet består av Sanna Kalla, Rebecka Digervall och Tomas Bäcklund Thuneström och i dag släpper de sin nya singel Sad girls club där både titel och releasedag är valda med omsorg.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Sad Girls Club är inget vi har kommit på. Det är en rörelse som vi är del av. Det är en idé om en fristad som behandlar dig som personen du vill vara. Ett ställe där du har rätt att vara ledsen, annorlunda och arg. Det är en reaktion till den värld som säger åt dig att le när allting suger, säger Rebecka Digerwall.

Annons

I veckan lade bandet ut en film på Youtube där de berättar om Sad girls club, varför den släpps just idag – och varför den är viktig.

– Många är nervösa, och rädda. Vi är rädda. Många känner sig ledsna, arga och annat. Det är därför det är viktigt för oss att släppa vår singel den här dagen. Vi är inte ensamma i det här. Det är många som inte känner som han gör. Det är många som inte delar hans sexistiska och rasistiska åsikter, säger de i klippet.

Förutom singeln lanserar de en ny hemsida (med samma namn) där sad girls (och andra) kan uttrycka sig, på det sätt de själva vill. Dikter, bilder, gåvor, videos, texter och annat är välkommet. Om man vill vara en del av det uppmanar de folk att mejla till dem på [email protected].

Lyssna på låten här:

Förutom singel och hemsida släpper The Magnettes även en kollektion under hashtaggen #fucktrump på en hemsida som lanseras om några dagar. T-shirten finns i svart – och så klart också i rosa.

Donald Trump svärs in som president med start kl 18 ikväll (svensk tid).

Se The Magnettes meddelande här.

Foto Beata Cervin

Sad Girls Club är bandets fjärde singel från debutalbumet Ugly Youth (släpps den 31 mars). Är du sugen på att se dem så åker de på Sverigeturné i mars och besöker även UK/Irland i maj och USA/Kanada juni/juli.

the-magnettes-sad-girls-club-singel

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons