Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Egenskaperna svenska singlar ogillar mest

10 dec, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Är dåligt humör och ohälsosamma vanor en dealbreaker för dig när du dejtar? Då är du inte ensam! Här listar vi egenskaperna som svenska singlar helst inte vill att deras framtida partner ska ha.
Annons
TV: Här är egenskaperna som svenska singlar ogillar mestBrand logo
TV: Här är egenskaperna som svenska singlar ogillar mest

När dejtingappen happn nyligen tog tempen på svenska singlar visade det sig att hela 84 procent av de tillfrågade någon gång irriterat sig på sina dejters (o)vanor.

Faktum är att det finns en uppsjö av så kallade dealbreakers, det vill säga något man faktiskt inte kan tolerera i ett förhållande. Från snålhet och rökning till politiska åsikter och trassliga familjerelationer.

– Det är fantastiskt spännande att få lära känna en ny person. Under den här intima processen går man inte bara in på djupet med sin crush, utan man lär sig även en hel del om sig själv. Vi alla har våra sidor och det är viktigt att man respekterar varandras olika egenskaper – såväl bra som dåliga. Trots att vi alla har dealbreakers sa bör man alltid lita på magkänslan, säger Simone Quist Mathiesen, svensk dejtingexpert på happn.

Annons

Topplista: Störst dealbreakers när vi dejtar

  • Brist på humor
  • Rökning
  • Delar inte samma värderingar
  • Snål
  • Gillar inte barn
  • Arbetslös
  • Gillar inte djur
  • Har inga vänner
  • Delar inte samma politisk syn
  • Dåliga familjerelationer

Kartläggningen är baserad på en undersökning bland 386 svenska användare på happn. Undersökningen genomfördes i november 2021 via en webbenkät.

Egenskaper vi kan se förbi när vi dejtar

Lyckligtvis är singlar beredda att förbise en hel del mindre bra egenskaper när de dejtar. Enligt statistik från happn uppger nämligen en majoritet att de kan tänka sig att dejta någon med karaktärsdrag som de ser som mindre attraktiva.

Här listar vi vanorna som flest singlar kan tänka sig att leva med, trots att de ser dem som oattraktiva:

  1. För optimistisk
  2. Obeslutsam
  3. Äter med öppen mun
  4. Rörig
  5. Snarkar
  6. Fåfäng
  7. Besserwisser
  8. Håller på för mycket med telefonen
  9. För pessimistisk
  10. Självisk

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som gått

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons