Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

De här 8 vännerna behöver du i ditt liv

25 jan, 2018 
AvHanna Carlsson
Har du en partner in crime men saknar din egna hejarklacksledare? Här är de åtta viktigaste vännerna som borde finnas med i allas kompiskrets.
Annons

Känns det ibland som den kompisen som alltid lyssnar också är den som är sämst på att höra av sig? Är din bästa partypolare också den som aldrig kan hjälpa till när du behöver kattvakt? Även i det största kompisgänget kan man ibland känna att man inte får ut allt man behöver i sina vänskapsrelationer.

Enligt en undersökning från Tom Rath och the Gullup Organization finns det åtta typer av vänner du behöver i ditt liv för att göra det komplett.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

8 olika typer av vänner du alla behöver

1)  Coachen

Någon som motiverar och uppmuntrar dig till att våga ta nästa steg i livet. Den där vännen som tror på dig oavsett vad och inte låter dig vila på gamla meriter.

Saknar du en coach i ditt liv? Börja fråga fler människor om råd. Den som ger bäst svar, stöttar och sedan hör av sig och frågar hur det gått – det är din nya coach.

2) Hejarklacksledaren 

Vi behöver alla den där vännen som agerar som ens egna lilla hejarklack. Den som alltid hejar på dig och ständigt uppmärksammar dina bästa sidor.

Annons

Behöver du en hejarklacksledare i ditt liv? Leta efter de personer som hela tiden pratar gott om andra. Dessa människor kommer boosta dig även på de gråaste måndagarna.

3) Tvillingsjälen

Vem är den vännen du delar dina intressen med? Den som, precis som du, tycker om att sticka tröjor med kattmotiv eller kolla på gamla klipp från Antikrundan.

Hur hittar du en tvillingsjäl? Börja prata om dina intressen och se om någon annan vet om att Knut Knutssons specialområden innefattar konstglas. Om inte så finns det säkert en Facebook grupp där du kan hitta likasinnade.

4) Partner in crime

Din bästa vän helt enkelt. Den där personen som hjälper dig med ALLT även om det vankas flytt och du precis köpt ett marmorbord som väger 60 kilo.

Saknar du en partner in crime? Ta en titt på din nuvarande kompiskrets. Kanske finns det någon där du skulle vilja ha en djupare relation med?

5) Minglaren

Du kan alltid lita på minglarens kontaktnät. Du har ett problem – minglaren känner garanterat någon som kan hjälpa dig. Oavsett om det handlar om bolån eller vem Robert Pattinsons halvbror är. De träffar nya människor oftare än vad du träffar din sambo.

Annons

Vad krävs för att få en bra minglare i din vänskapskrets? Leta efter den personen som alltid känner alla. Ta initiativ att snacka lite – minglaren älskar ju att träffa nya människor.

6) Energiknippet

Den personen du alltid skrattar med. Energiknippet har alltid koll på det bästa stället att vara på och de roligaste grejerna att göra.

Hur hittar du ditt egna energiknippe? Leta efter personen som alltid är festens centrum. Därifrån kan det roliga börja.

7) Ögonöppnaren

 

Ögonöppnaren är den personliga motsvarigheten till Suduko. De rekommenderar djupgående dokumentärer och skickar intressanta artiklar (som den här). De får dig att ständigt tänka efter och börja se saker på nya sätt.

Hur får du kontakt med en ögonöppnare? Dela dina idéer med fler människor. Se vilka som ständigt kommer med nya perspektiv och infallsvinklar.

8) Vägledaren 

Ibland är du på väg åt fel håll i livet. Då är vägledaren den du vill vända dig till. De är som en GPS när du tror att magkänsla ska hjälpa ditt dåliga lokalsinne.

Hur hittar du vägen till vägledaren? Fråga människor om deras erfarenheter och utmaningar. Det finns kanske någon som varit i din sits och vet precis vägen ut.

Källa: TIME

Läs också:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons