Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

De 5 viktigaste nyheterna som släpptes på Apples stora event

26 mar, 2019 
AvLisa Arnell
Teknikjätten Apple förväntades avslöja stora nyheter när de bjöd in till årets första stora pressevent i Apple park utanför San José – och så blev det också. Vi har listat de viktigaste nyheterna som presenterades.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det finns många teknikaktörer på marknaden, men som en av de största och bredaste påverkar Apples förändringar kanske flest användare. Som ett av två svenska medier var ELLE på plats när årets första, och förmodligen största, pressevent hölls i magnifika Apple park i Cupertino, Kalifornien.

Spekulationerna innan var intensiva, och många visade sig stämma rätt bra. Det talades om förbättringar och nya versioner av både nyhets– och speldelen, men framför allt om Apple TV. Allt visade sig stämma, och dessutom kom det nyheter inom Apples betaltjänster.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Så, vad var det som presenterades då? Vi har listat det viktigaste och mest användbara.

1. En rejäl uppdatering av Apple TV.

Den befintliga tjänsten Apple TV förbättras och utökas. Till hösten släpps Apple TV+, där andra kabel– och (vissa) tv-aktörers innehåll samlas tillsammans med Apples egna produktioner. Serier och filmer från över 150 streamingtjänster kommer att finnas i nya appen, däribland HBO och Prime video, streamingtjänsten Netflix håller sig dock fortsatt på sin egen kant och kommer inte att omfattas av utbudet. Lansering till hösten.

Annons

2. Samarbeten med stora kreatörer, både framför och bakom kameran.

En stor del av den nya tv-tjänsten består av egenproduktioner gjorda ihop med några av branschens största: Steven Spielberg som gör serien Amazing Stories, Jason Momoa och Alfre Woodard som gjort sci-fi-serien See, Jennifer Aniston och Reese Witherspoon med nya serien The Morning Show – och inte minst Oprah Winfrey som gör både dokumentärer och startar livesänd bokklubb. Lansering i maj.

Läs mer: Oprahs nysatsningar: Bokklubb och dokumentärer

Läs mer: Jennifer Aniston och Reese Witherspoon i ny tv-serie

https://www.youtube.com/watch?v=RrdbT4hpwBk&feature=youtu.be

3. Ny plattform för spel. 

Apple Arcade lanseras för att lyfta och samla kvalitativa betalspel på ett och samma ställe. Speldelen är den mest besökta sidan i App Store så det är förmodligen en populär förändring som nu kommer. Arcade kommer att bli en helt egen flik inne i App Store och erbjuda över 100 spel där alla är tillgängliga för en fast summa per månad (pris ej satt än).

Annons

4. Apple News + erbjuder (snygga!) magasin.

Tjänsten Apple News, som redan finns, utökas med (över 300!) magasin – med interaktiva omslag och speciallösningar för innehållet. Det vi fick se var lovande och ett fint sätt att läsa printmagasin i digital form. Precis som med svenska tjänsten Readly (som antagligen kommer att märka av den nya konkurrensen) får man läsa alla magasin och tidningar för en summa (9.99 USD i månaden). Lanseras i USA och Canada nu i mars, kommer till UK  senare i år, och därefter till övriga Europa.

5. Apple Pay och Apple Card.

Betaltjänsten Apple pay, som det numera går att betala med över stora delar av västvärlden, utökas med ett digitalt betalkort, Apple Card – med tillhörande lojalitetsprogram (Daily Cash). På varje köp ges en viss procent (1–3) tillbaka, som du kan spendera på annat. För att även möta de ställen som inte har Apple Pay än finns även ett specialgjort kort (i titan!) med bara ditt namn på. Inga kortnummer, cvc-koder eller utgångsdatum, enligt Apple är det ännu säkrare än ett ”vanligt” betal– eller kreditkort. Kortet är kopplat till din mobil och Apple Pay och fungerar som vilket kort som helst.

Läs också:

Apple lanserar ny tv-tjänst – med egenproducerat innehåll

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons