Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

3 av de viktigaste sakerna i en bra relation

22 jan, 2016 
AvLisa Segerson
Vilka är de främsta egenskaperna i en hälsosamt förhållande? Nu har forskarna tagit reda på svaret.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I en ny studie från University of South Pacific har forskare identifierat de tre viktigaste faktorerna för att en parrelation ska lyckas. Den första är ganska självklar, men de andra två var inte vad forskarna hade förväntat sig…

1. God kommunikation

Paren som kommunicerade mest effektivt – lyssnade på varandra, uttryckte sina behov och löste konflikter utan att anklaga varandra – var också mest nöjda med sin relation.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2. Att känna varandra på djupet

Passionerad nyförälskelse i all ära, men ju mer paren i studien hade lärt känna varandra, desto lyckligare var de. Det handlade om allt från att veta huruvida partnern tar mjölk i kaffet till att känna till hans eller hennes drömmar och förhoppningar.

3. Livskompetens

Den tredje viktigaste faktorn i en lycklig relation var att båda fungerade väl i samhället, det vill säga hade förmågan att bland annat utföra ett arbete och sköta sin ekonomi.

Läs även: 5 vanliga myter om lyckliga par

Parterapeuter brukar framför allt fokusera på hur väl en kärleksrelation möter parens känslomässiga behov, men den nya studien visar alltså att det är minst lika viktigt att relationen fungerar rent praktiskt. Att kunna bygga upp en fungerande vardag tillsammans är helt enkelt avgörande för att en relation ska lyckas.

FOTO COLOURBOX

Av: Femina Malin Karlberg

 

Annons