Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Darin Zanyar: ”Jag är gay och stolt”

03 aug, 2020 
AvMalin Ljung
Darin Zanyar
Nu väljer artisten Darin Zanyar att komma ut. ”Jag är gay och stolt”, skriver han på Instagram. Samtidigt hyllas han av Sveriges kändiselit.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Darin Zanyar, 32, slog igenom som 16-åring i tv-programmet Idol och blev snabbt en stor publikfavorit. Sedan dess har han varit en av Sveriges mest folkkära artister. Nyligen släppte han den känslosamma låten En säng av rosor.

Under måndagen delade han med sig av en bild på Instagram med ett tydligt budskap.

”Alla i världen borde kunna få vara stolta och accepterade för vilka de är. Jag vet hur svårt det kan vara”, skriver Darin i sitt inlägg och fortsätter:

”Det tog mig ett tag, men jag är stolt att vara gay”.

Prideveckan i Stockholm 2020

Han avslutar sitt inlägg med att önska alla glad Pride. Vanligtvis brukar den gångna veckan innehålla konserter och så klart den färgglada och uppskattade paraden, men på grund av coronasmittan som härjar har årets upplaga av Stockholm Pride bantats ner till att passa för Sveriges rådande restriktioner.

Annons

Hyllas i kommentarerna

Efter Darins inlägg är hans kommentarsfält fullt med hjärtan och fina ord. Flera av Sveriges största kändisar hyllar honom. Benjamin Ingrosso skickar mängder av röda hjärtan medan Zara Larsson skriver ”Speak your truthhhhh!! Glad pride”.

Även Kenza, Pernilla Wahlgren, Sabina Ddumba, Miss Li och Clara Henry hyllar honom.

”Absolut bästa jag hört. Heja dig fina!”, skriver Clara Henry.

”Jag älskar dig och jag älskar detta. Tack för att du är du Darin”, skriver Miss Li.

Darins tidigare kärleksliv

De få uttalanden som Darin gjort om sitt privatliv handlar dels om en flickvän han hade i Berlin för tolv år sedan. Han höll henne under förhållandets gång hemlig, och berättade efter uppbrottet att de gått skilda vägar under vänskapliga former.

När han 2012 deltog i TV4:s Så mycket bättre uppstod onekligen heta känslor mellan Darin och The Sounds-sångerskan Maja Ivarsson, som också var en av deltagarna i den säsongen.

Maja bekräftade efteråt att känslorna som uppstod mellan dem varit på riktigt, även om hon hävdar att de inte blev ett par efteråt. Darin bekräftade i en intervju med Aftonbladet att de haft en flirt och blev nära vänner.

Foto: TT

Text: Malin Ljung

LÄS MER:

Tove Styrke med flickvännen på ELLE-galan 2020: ”Första röda mattan tillsammans”

7 kändisar om tillfället när de kom ut som gay

Annons