Därför är det svårare att komma över någon som du aldrig har varit ihop med

Därför är det svårare att komma över någon som du aldrig har varit ihop med

Varför är det svårare att komma över någon som du aldrig har varit ihop med? ELLE har svaret!
03 januari, 2019

Har du svårt att gå vidare från någon som du aldrig har varit tillsammans med? Enligt relationsexperten Kathryn Mitchem är det inte ovanligt! Varför det är svårare att komma över en person du aldrig har varit tillsammans med är för att du inte bara sörjer honom eller henne, utan även möjligheten.

För Elite Daily berättar Kathryn Mitchem att våra hjärnor inte kan skilja på odefinierade och långvariga relationer.

– Anledningen till att våra hjärnor har svårt att skilja på olika typer av förhållanden är för att den inte kan skilja på fantasi och verklighet. Om du har tillbringat flera timmar eller dagar att tänka på hur livet vore med den där personen får hjärnan uppfattningen om att det är lika jobbigt och sorgligt att förhållandet har tagit slut, oavsett om ni har varit tillsammans eller inte, säger hon.

Det kan också bero på du inte har några dåliga minnen av den personen. Du har troligtvis bara fantiserat om hur det skulle vara att vara tillsammans med hen och ni har därför aldrig haft det dåligt.

Kathryn Mitchem förklarar att det även kan vara svårare att komma över en person för att det påminner dig om något som grundar sig i din barndom. Någon situation där du har känt dig ensam för att dina föräldrar inte har funnits där. Känslorna av ensamhet kopplas ihop och gör det ännu värre.

– Vi dras till människor och situationer som speglar våra olösta problem eftersom att det är djupt inristat i våra hjärnor, säger hon.

Läs mer:

Sandra Beijer: Om att komma över någon

10 bra filmer att se när du vill komma över ditt ex

Hillary Clinton i nytt tal: Vin hjälpte mig att komma över valförlusten

Här är den vetenskapliga metoden för att komma över ditt ex – på riktigt

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL