Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

5 vanliga alla hjärtans dag-presenter att skippa

14 feb, 2018 
AvSofia Börjesson
Dessa presenter ska du inte köpa på alla hjärtans dag.
Tänker du köpa en present till din partner på alla hjärtans dag? Jättefint. Men snälla, köp inte två matchande muggar med lökiga kärleksbudskap. Vi kan bättre än så!
Annons

Många är av åsikten att alla hjärtans dag inte är mer än en kommersiell högtid som finns till för att handeln ska tjäna pengar. Gott så. Och många menar att man ju faktiskt kan köpa blommor till sin partner när som helst på året – inte bara på alla hjärtans dag när alla andra gör det.

Men låt oss vara ärliga, hur ofta köper du blommor eller en liten present till din partner bortsett från högtiderna?

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

GIF med texten där en kvinna säger

Det är självklart inte ett måste att köpa blommor för att visa sin uppskattning, men då och då kan det vara fint med en gest som visar hur mycket man tycker om sin partner. Det kan handla om blommor, frukost på sängen, en liten lapp på kylskåpet eller vad som helst.

Eller nej, inte vad som helst.

Det finns faktiskt en rad alla hjärtans dag-presenter som är så fantasilösa och opersonliga att ögonen blöder. Här är några av dem.

Alla hjärtans dag-nallen

Vi har alla sett varianterna av den. En lurvig liten nalle som håller i ett hjärta av siden med ett massproducerat kärleksmeddelande på engelska. Rart.

Annons

GIF på 7 stycken nallebjörnar med texten

Men om personen du ska ge nallen till är äldre än 13 kommer hen förmodligen inte vilja inreda sitt hem med gosedjur. Den kommer med största sannolikhet att åka ner i samma låda som redan delas av fem andra alla hjärtans dag-nallar. Kom igen, du kan komma på något mer originellt än så!

Raffset

Det här är en balansgång. Det är klart att fina underkläder kan pigga upp, men grenlösa eller ätbara trosor får det förmodligen att pirra till mer i den som köper presenten än den som får den. Om tanken var att visa uppskattning på alla hjärtans dag har du missat målet fullständigt.

Geléhjärtan

Visst, det finns säkert de som faktiskt tycker att de sladdriga godisklumparna är goda. Men det måste vara en fösvinnande liten del av befolkningen. Eller?

GIF på Jim Carrey som tuggar överdrivet.

Vill du köpa godis? Köp din partners favoriter i stället. Det skulle dessutom sätta en lite mer personlig prägel på presenten.

Muggar med budskap

Behöver vi ens gå in på varför du inte ska köpa en mugg med texten ”Världens bästa flickvän/pojkvän?” Ingen människa med självrespekt skulle använda en sådan mugg offentligt. Vare sig på jobbet eller hemma med gäster.

Köp inte matchande kaffemuggar med texten " I LOVE YOU"
Nej, nej, nej. Bara nej.

Den praktiska presenten

Ett strykjärn, en stavmixer eller en skruvdagare. Ja, ja, ni kanske har pratat om att det är något som ni ändå behöver köpa – men alla hjärtans dag är inte rätt tillfälle för praktiska ”men vi behöver ju en sådan”-presenter. Eller klock-pennor. Ingen behöver en klock-penna.

GIF med Joey från serien

Känner du dig helt handfallen inför alla hjärtans dag nu? Förlåt, det var inte meningen. Här har du lite tips på vad du kan hitta på istället:

Läs mer:

Annons