Dåliga 90-talsfilmer – som faktiskt är väldigt underhållande

05 feb, 2021 
AvMalin Ny
Spice World, Batman & Robin och Sökarna. Här är 90-talsfilmerna som är underhållande – trots att de inte direkt var nominerade till en Oscar.
Annons
Hollywood-Bästisarna som inte längre är nära vänner
Hollywood-Bästisarna som inte längre är nära vänner

90-talet var decenniet som gav oss Spice Girls och grungemode – men även en hel del underhållande filmer. Vem kan till exempel någonsin glömma George Clooneys bröstvårtor i Batman & Robin, eller den påkostade Spice World?

Här är filmerna från 90-talet som fortfarande är underhållande trots att de egentligen är rätt dåliga.

Batman & Robin (1997)

Det är svårt att veta var man ska börja för att beskriva filmens Batman & Robins storhet – kanske är det att George Clooney gestaltar Batman i en dräkt där man tydligt kan se hans bröstvårtor, Uma Thurmans storartade tolkning av Poison Ivy eller Arnold Schwarzeneggers isiga oneliners.

Annons

Hur som helst är den kanske inte den bästa filmen du någonsin kommer att se – men kanske en av de mest underhållande.

Wild Wild West (1999)

Handlingen i Wild Wild West kretsar kring James West och Artemus Gordon, två hemliga agenter som jobbar för USAs president, Ulysses S. Grant. Båda kallas till Vita Huset och uppmanas att tillsammans utföra ett uppdrag: att finna den man som ligger bakom kidnappningen av världens främsta vetenskapsmän.

Allt med filmen är helt enkelt bara för mycket och det är också det som gör den briljant.

Annons

Deep Blue Sea (1999)

En grupp vetenskapsmän vid undervattenslaboratoriet Aquatica har under en lång tid manipulerat fem hajars hjärnor för att ta fram ett botemedel mot Alzheimers sjukdom. En rätt överdriven film med larviga specialeffekter, men sevärd på grund av att skådisar som Samuel L. Jackson och Stellan Skarsgård är med.

SpiceWorld (1997)

Många av oss kunde inte få nog av Spice Girls på 90-talet så att bandet också skulle ta klivet ut till filmduken kom inte direkt som en överraskning. Trots att det händer så pass lite i filmen (vi får i stort sett bara se bandet förbereda sig inför en konsert i Royal Albert Hall) är den sevärd enbart på grund av det nostalgiska värdet.

Annons

Sökarna (1993)

Teamet bakom svenska Sökarna, som kom 1993, ville med all säkerhet göra en häftig och våldsam ungdomsfilm när det begav sig och det är också det som gör att filmen blir ofrivilligt underhållande och rentav rolig.

A Night at the Roxbury (1998)

Ok, kanske förtjänade inte Will Ferrell och Chris Kattan några Oscarsnomineringar för deras prestationer i 90-talsklassikern A Night at the Roxbury, men det är ändå en gåta att filmen har fått så pass lågt betyg som den har på olika filmsajter.

Annons

Foto: TT, Rex

Källa: Buzzfeed

LÄS MER:

Annons