Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Dagny Carlsson, 105, om #metoo: Värre nu än på min tid

02 nov, 2017 
AvJoel Linde
Sveriges äldsta bloggare, Dagny Carlsson, tycker att män verkar visa mindre respekt för kvinnor nu än vad de gjorde när hon var ung.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Dagny Carlsson är en av Sveriges mest populära, och garanterat äldsta bloggare. Med sina 105 år har hon mer livserfarenhet att berätta om än de flesta, men den senaste tidens uppståndelse kring hashtagen #metoo har fått henne att reagera starkt.

Läs också: 12 män som fått det riktigt svettigt under #metoo

För Aftonbladet berättar hon att hon inte kan minnas att män var så respektlösa när hon var ung.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Jag har inget minne av att folk var så framfusiga förr. Moralens väktare höll ögonen på folk förr. Präster och alla möjliga höll folk i tukt och herrens förmaning, det gör dom inte nu, säger hon till tidningen.

Annons

Läs också: Kravlistan till männen efter #metoo-kampanjen: ”Sluta våldta oss för fan”

Dagny Carlson sommarpratade i år och berättade bland annat om en före detta make som varit alkoholiserad, mycket kontrollerande och aggressiv mot henne. Vid ett tillfälle stängde han in henne i ett klädskåp för att förhindra att hon skulle gå ut med sina väninnor. Men överlag tycker hon ändå att det verkar vara värre nu.

– Jag tycker det är förfärligt att karlar ska vara så ohyfsade att de tafsar på folk, säger hon.

Läs också: MeToo har funnits som rörelse länge – hon är kvinnan bakom den

Hon tycker att kampanjen #metoo är en bra sak och vill uppmana alla kvinnor som utsatts för något att tala om det, söka hjälp och anmäla för polisen.

– Jag tycker att man ska lufta det riktigt ordentligt nu när man håller på och försöka få en bättring hos folk så att dom bär sig lite hyfsat åt, och begriper att man inte kan göra hur som helst, säger hon till Aftonbladet.

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Annons